Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

heARTs, artă și cultură pentru elevii de gimnaziu

Data publicării
Categoria

Un citat celebru al lui Octavian Paler spune: cultura este sau ar trebui să fie o anumită formă de a iubi lumea și de a spera.

Astfel, cultura și arta sunt două dintre cele mai importante elemente ce ne definesc în cadrul societății în care dorim să ne afirmăm. Cultura ne ajută să înțelegem mai bine oamenii din jurul nostru, să îi acceptăm așa cum sunt, să îi iubim pentru diferențele dintre noi și să încercăm să îi cunoaștem mai bine, nu să îi schimbăm.

Astfel, AIESEC Cluj-Napoca vine în sprijinul tinerilor din Cluj care doresc să își dezvolte cunoștințele și deprinderile pe partea de cultură, artă, să devină mai conștienți de lumea în care trăiesc, să creadă mai mult în ei și să descopere sau să dezvolte diverse hobby-uri. Acest lucru va fi realizat într-un cadru non-formal , cu ajutorul a zece internaționali.

Proiectul se va desfășura în perioada ianuarie- martie și constă într-o serie de activități susținute pentru elevii claselor a șasea și a șaptea, unde aceștia vor avea posibilitatea de a cunoaște mai multe informații despre alte țări și cultura acestora.

De asemenea, proiectul încurajează dezvoltarea personală, importanța unui hobby și încrederea în sine. Astfel, participanții vor avea oportunitatea de a-și dezvolta competențele de pictură, muzică, literatură, dans, teatru și fotografie.

În ceea ce privește partea de internaționalism și înțelegere culturală, elevii vor participa la două training-uri pe săptămână care vor aborda tematici precum mituri și stereotipii, cultură și tradiții, turism, cuvinte sau fraze uzuale în altă limbă, personalități și lideri de opinie.

Astfel, tinerii vor avea posibilitatea de a interacționa cu un mediu intercultural, de a-și extinde viziunea internațională, vor dobândi libertate de exprimare artistică, iși vor seta obiective personale și profesionale, își vor dezvolta anumite abilități de comunicare și relaționare cu alte culturi.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.