Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Dulce Românie, asta ți-o doresc

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Treziți un pic mai târziu decât a prorocit oracolul de Dămăroaia, zis și Brucan, poporul român i-a păcălit pe toți analiștii, sociologii, SRI-iștii… și a ieșit în stradă tocmai când este o vreme de să nu dai un câine afară. Un câine nu, că ies toate cucoanele veștejite și bocesc, dar un român da, că de, nu-i plânge nimeni de milă de douăzeci de ani încoace și de vreo câteva sute de ani încolo.

Tocmai când băieții din actuala guvernare se întreceau în a-l egala pe șeful suprem în inventarea de noi formule de a-și disprețui poporul, după care spuneau ai văzut ce i-am făcut la fraier, brusc cel pe care ei îl credeau blegul clasei n-a mai fugit speriat în crâșmă să-și panseze rănile, nici să-și bată soția și copiii, ci s-a întors fulgerător și a lovit scurt, precis, fără teamă și n-a fugit, ci a rămas pe loc. Ca toți lașii cei de la putere, au fugit în casă și au chemat gașca (jandarmii) să-i apere.

În România de astăzi se petrece unul din cele mai frumoase momente istorice – oamenii au spus stop răului și minciunii, iar prin miile de pancarte și slogane, prin umor, creativitate și realism, zugrăvesc cel mai frumos tablou a țării pe care o iubesc și în care vor să trăiască. Piața Universității a izgonit orice politician. De 20 de ani țara a fost secătuită și oamenii aduși la disperare de aceleaşi figuri sinistre, cercul puterii fiind închis, iar cei care mai pătrund sunt obligatoriu după chipul și asemănarea celor vechi.

Românii nu mai vor doar un alt guvern sau președinte, ci un altfel de guvernare și o nouă generație de politicieni care să gospodărească cu resposabilitate și respect avuția țării, iar România să nu fie o abstracție statistică, ci o țară în care părerea și viața fiecărui om să conteze.

Din păcate reacția actualei puteri este așa cum i-a fost și năravul, adica să jignească, să ducă cu vorba, să mintă. Această reacție seamană cu scenele idioate din unele filme când el este surprins gol cu amanta în pat, de către soție și explicația lui este nu-i ceea ce crezi. De ani de zile românilor li se spune nu-i ceea ce vedeți.

Nu cred că le va plesni obrazul de rușine și se vor retrage la mănăstiri pentru tot restul vieții, însă, chiar dacă gerul, bastoanele, manipulările si izvorul otrăvit al minciunii se vor revărsa asupra noastră, cu siguranță vor conștientiza că românii nu mai pot fi păcăliți și nici nu mai suportă sa fie batjocoriți în ȚARA LOR.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.