Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Dezbatere publică între candidații colegiilor 3 și 4 Cluj-Napoca, Camera Deputaților

Data publicării
Categoria

Asociația pentru Educație Politică, organizație apartinică al cărei scop este educarea politică și responsabilizarea populației și a societății civile în asumarea conștientă a deciziilor care au impact asupra fiecărui cetățean, promovându-l astfel drept un pilon activ în societate, organizează o dezbatere publică între candidații Colegiilor 3 și 4 pentru Camera Deputaților.

Dezbaterea va avea loc marți, 4 Decembrie 2012, în sala Ion Mușlea din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare, începând cu ora 17:00. Evenimentul va fi moderat de către lector universitar doctor Sergiu Mișcoiu.

Ideea de a organiza o dezbatere publică a pornit din dorința de a-i responsabiliza pe cetățeni, crescând astfel participarea la vot, dar și angajarea electoratului în dialog cu candidații pentru a avea o mai bună colaborare pe viitor, în concordanță cu scopul și misiunea Asociației pentru Educație Politică.

Până în prezent, dintre reprezentanții formațiunilor politice invitate și-au confirmat prezența la dezbatere cinci dintre ei. Astfel, Alianța România Dreaptă va fi reprezentată de Petru Călian (Colegiul 3), Partidul România Mare va fi reprezentat de Ioan Ciorca (Colegiul 3), iar Uniunea Social Liberală va fi reprezentată de Irimie Popa (Colegiul 4), Uniunea Democrată Maghiară din România, prin Kinizsi Zoltan (Colegiul 4) și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, reprezentat de Soos Sandor Laszlo (Colegiul 4).

În cadrul dezbaterii, candidaților li se vor supune atenției teme de dezbatere precum reprezentarea efectivă în cadrul Parlamentului, politici de inserție a studenților pe piața muncii sau de integrare a minorităților în societatea românească.

În ceea ce privește formatul dezbaterii, candidații vor avea de răspuns la trei-cinci întrebări, contra timp, vor putea adresa apoi o întrebare unui alt candidat, iar după aceea va exista o scurtă sesiune de întrebări din partea publicului.

Dezbaterea publică între candidații la Camera Deputaților are scopul de a crea o punte comunicațională mai bună între electorat și candidați, dar și de a-i ajuta pe alegători să înțeleagă mai bine care sunt pozițiile reprezentanților partidelor politice.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.