Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Școala pentru o Românie verde

Data publicării
Categoria

Polus Center Cluj s-a alăturat celei mai ambițioase acțiuni ecologice organizate până în prezent în țara noastră – Școala pentru o Românie verde. Copiii din grădinițele, școlile și liceele din județul Cluj, înscrise în acest program, vor colecta hârtie pentru a planta 1.000.000 de copaci în aprilie 2013.

Proiectul național Școala pentru o Românie verde este organizat de către Zibo.ro și susținut în județul Cluj de Polus Center. Copiii din unitățile de învățămant ce s-au înscris în acest program vor colecta hârtie pe tot parcursul anului școlar și vor putea câștiga și numeroase premii.

Astfel, fiecare grădiniță, școală sau liceu care colectează minim zece tone de hârtie vor primi multe premii și cadouri puse la dispoziție de susținătorii și partenerii acestui program. În plus, în luna aprilie 2013, elevii din școlile înscrise vor ajuta la plantarea a unui milion de copaci.

Știu că în ultima vreme au fost demarate multe proiecte ecologice, multe dintre ele doar din dorința de a fi pe val, de a arăta „eco”. Tocmai de aceea, prin programul „Școala pentru o Românie Verde”, noi, echipa Zibo.ro, încercăm să fim cât mai practici, să oferim motivații reale profesorilor și copiilor care participă. Încercăm să ieșim din „curtea școlii”, astfel încât acțiunea de colectare hârtie să fie cât mai simplă și eficientă. Astfel, chiar și orice client al Polus Center care își programează o ședință de shooping sau o simplă plimbare în centrul comercial, poate aduce orice cantitate de hârtie reciclabilă, pe care o poate preda la punctul de colectare, zilnic între orele 10.00 și 18.00. La predare se va încheia un proces verbal în care se va preciza școala care este susținută, iar școala respectivă va primi 1.000 lei pentru fiecare 10 tone de hârtie colectată, plus alte premii și cadouri deloc de neglijat. În acest fel, pe lângă o acțiune ecologică cu efecte imediate și pe termen lung, reușim să sprijinim și școala românească ce înca mai are nevoie de: calculatoare, laboratoare utilate, materiale sportive, perdele sau chiar hârtie de scris. Îi provoc pe toți cei care sunt sau se cred eco să sprijine școlile și elevii din România, prin implicarea în acest proiect! – Aurel Răcăuțanu, manager Zibo.ro.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.