Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Despre cum a fost la filmul Loverboy

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Întrucât sunt o mare amatoare de filme românești, am acceptat cu drag invitația la filmul Loverboy, ce a fost proiectat sâmbătă, 15 Octombrie, ora 20:00, la Cinema City din Iulius Mall. Mai ales că, după proiecție, urmau să ni se alăture în sală actorii George Piştereanu şi Ada Condeescu, regizorul Cătălin Mitulescu şi producătorul Daniel Mitulescu. Cu atât mai mult, cu cât mi-a părut incredibil de rău că l-am ratat la Tiff 2011, unde a fost prezent în secțiunea Proiecție în cadrul zilelor filmului românesc.

Deși filmul durează 94 de minute, am simțit că minutele au trecut foarte repede, astfel că finalul ne-a surprins pe toți. Final tipic filmelor românești. Fără happy end. Liber la imaginație.

Citisem în prealabil descrierea filmului și auzisem de la prieteni păreri pro și contra, dar trebuie să recunosc că filmul m-a frapat. Cu toate că filmul conține multe elemente ce l-ar putea încadra în categoria comediilor, Loverboy mi s-a părut o dramă, cu un puternic mesaj social. Filmul e presărat cu multe scene de dragoste, însă nu e nicidecum romantic. De altfel, filmul nu are o coloană sonoră tocmai pentru a accentua ideea de dramă.

Acțiunea se petrece în Hârșova, undeva pe malul Dunării. Personajul principal e Luca, un tânăr de 20 de ani, a cărui principală ocupație e racolarea și „vrăjirea” fetelor în vederea plasării lor mai departe pe piața traficului de carne vie. În plasa lui Luca se prinde Veli, o fată pe cât de frumoasă, pe atât de naivă. Doar că, de această dată și Luca se prinde în propria cursă. Se îndrăgostește de Veli.

Vă recomand să mergeți neapărat să vedeți filmul, care mai rulează până joi la Cinema City din Iulius Mall, așa că n-o să vă dau mai multe detalii despre modul în care evoluează personajele. Țin neapărat să vă destăinui unele din secretele pe cale le-am aflat de la actorii George Piştereanu şi Ada Condeescu, regizorul Cătălin Mitulescu şi producătorul Daniel Mitulescu, ce ne-au onorat cu prezența după vizionarea filmului.

Am aflat de la Cătălin Mitulescu că, pentru a putea construi scenariul și clădi personajele, s-au documentat, despre așa-zisa metodă numită „Loverboy”, de racolare a fetelor pentru plasarea către o rețea de prostituție, chiar la poliție și în centrele de recuperare înființate pentru ajutorarea fetelor care au trecut printr-o asemenea experiență. Ceea ce e cu adevărat dramatic, e faptul că aproximativ 80% din fetele care ajung în străinătate să se prostitueze, pleacă prin această metodă.

George Piștereanu ne-a mărturisit că a stat de vorbă cu trei astfel de băieți și a aflat multe detalii despre modul lor de acționare, precum și faptul că există un proces de racolare și a celor ce ajung Loverboys. Practic, această metodă numită „Loverboy” constă în „a-i crea fetei amintiri”, a o determina să iubească un Loverboy, pentru ca ulterior să poată să se prostitueze pentru el.

Un alt secret pe care l-am aflat a fost acela că atunci când a terminat de scris scenariul, Cătălin Mitulescu îi avea deja în distribuție pe George Piștereanu și pe Ada Condeescu. Se pare că relația dintre ei este una de durată, fiind de notorietate colaborarea lor din Eu când vreau să fluier, fluier.

După ce ne-au satisfăcut curiozitățile și au fost aplaudați îndelung, cei 4 ne-au invitat la o cafea în cafeneaua din Cinema City și la o petrecere în Obsession Club.

Ce mi-ar fi plăcut: Să nu fie inspirat din povești reale.

Ce nu mi-a plăcut: Că încă mai sunt oameni care vin la cinema și nu se uită la film.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.