Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Despre cum a fost la concertul Grimus

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Vineri, 14 octombrie, a avut loc lansarea celui de-al doilea și mult așteptat album al trupei Grimus, intitulat Egretta, în Euphoria Music Hall.

Deși orașul a fost invadat cu sute de afișe care anunțau începerea evenimentului la ora 21:00, petrecerea a început undeva în jur de ora 22:20 cu Byron. Cei de la Grimus au avut inspirația de a invita trupa Byron să cânte în deschidere. Ceea ce au și făcut. Și încă foarte bine. Și toată lumea a cântat cu ei piese gen Crossroads, Perfect, Ma simt minunat, 1000 de chipuri, Songul pușcăriașului. Au terminat de cântat undeva în jur de 23:20. Au revenit pentru un bis și ne-au părăsit, lăsându-ne în așteptarea celor de la Grimus.

Sala ticsită de oameni nerăbdători, colorați și veseli. Și s-a făcut ora 12:00. Și au urcat cei de la Grimus pe scenă. Au avut parte de un public deja încălzit de cei de la Byron. Concertul a fost deschis cu melodia Cave, prima de pe album. Trebuie să recunosc că varianta acustică îmi place mai mult. Poate pentru că băieții au filmat un videoclip la această melodie, în varianta acustică, într-un decor cum nu se putea mai potrivit. A urmat Face the light, piesă deja cunoscută de la radio, fiind primul single lansat de pe album. Ne-au cântat apoi: Promise, Vanity, Nature Falls, Egretta (care dă numele albumului) și In your eyes, la care țin neapărat să mă opresc din enumerare. Bogdan (voce) a precizat că In your eyes e melodia lor de suflet de pe album. Recunosc că versurile îmi par cel puțin banale, însă Bogdan (voce) reușește să le umple de conținut. După care au urmat piesele: Spacegirl, Fool, Attracted, Fingerprints și Started. Punctul culminat al concertului a fost interpretarea melodiei Fingerprints. Solistul a apărut pe scenă cu artificii în mâini, lăsându-l pe Vali (chitară) să preia rolul de vocal. Pe Started toată lumea s-a dezlănțuit, inclusiv solistul care s-a plimbat pe mese dintr-un capăt în celălalt al localului, lucru care încă mai surprinde oamenii.

Au cântat, ne-au plăcut, au plecat. S-au întors pentru bis1. Și a fost bis1 cu Political Animals, In a glimpse și Backseat Driver de pe albumul Panikon (2008), The hell I’m in și Satellites, piese ce nu au fost incluse pe albumul nou și Umbre. Solist cățărat pe o boxă. Public în delir. Bis reușit.

Au plecat. S-au întors pentru bis2 la cererea fanilor. De data aceasta ne-au surprins cu un cover după Make it wit chu a celor de la Queens of the stone age. Senzațional.

Au ținut neapărat să se prezinte, de parcă mai era nevoie: Tamaș (tobe), Cristi (chitară), Titus (bas), Lehel (clape), Vali (chitară și voce), Bogdan (voce). Am uitat să menționez că pe toată durata concertului, am avut parte de proiecții vizuale pe ecranele din sală, proiecții asigurate de Florin Chereji. În sală a fost prezent și Adam Whittaker, producătorul trupei. Aplauze, urlete, iarăși aplauze, autografe, poze. Lansare album Egretta cu succes.

Ce mi-ar fi plăcut: să cânte Time to be good friends cu Dan Byron.

Ce nu mi-a plăcut: problemele cu sonorizarea.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.