Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Consiliul Judeţean Cluj a eliberat patru certificate de urbanism şi o autorizaţie de construire pentru comunele Suatu, Frata şi respectiv Pălatca

Data publicării
Categoria

Pentru comuna Suatu a fost eliberat certificatul de urbanism necesar reabilitării drumului comunal DC 48 şi a străzilor aferente acestei localităţi pe o lungime de 5063,34 m. Principalele lucrări realizate vor asigura scurgerea apelor pluviale în bune condiţii: reprofilare şi curăţare rigole, lucrări la podeţele existente, etc. Tot pentru comuna Suatu a fost eliberat şi certificatul de urbanism referitor la realizarea unei reţele de canalizare ape uzate, precum şi a unei staţii de epurare. Traseul conductelor va fi amplasat de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere existente (DJ 161 H, DC 48, străzi ale localităţii, drumuri agricole) iar staţia de epurare se va construi pe un teren aparţinând domeniului public comunal, pe care, conform PUG, este amplasat un târg de animale, în prezent dezafectat.

Pentru comuna Frata, a fost eliberat certificatul de urbanism care propune înfiinţarea centrului de informare turistică. Imobilul va avea un regim de înălţime parter şi va cuprinde 5 încăperi: un spaţiu de primire, o sală de expunere, un birou, un spaţiu pentru centrala termică şi un grup sanitar. De asemenea, la intrare se prevede o terasă acoperită. Un alt certificat de urbanism pentru comuna Frata vizează reabilitarea şi extinderea căminului cultural din localitatea Soporu de Câmpie. Principalele lucrări care se vor realiza la acest edificiu cultural vizează reabilitarea structurală şi termică a acestuia, precum şi extinderea clădirii cu un corp în care se vor amenaja: grupuri sociale, o încăpere care va adăposti centrala termică şi un spaţiu destinat bucătăriei şi magaziei proprii.

Pentru comuna Pălatca, sat Mureşenii de Câmpie, a fost eliberată autorizaţia de construire pentru edificarea Complexului Muzeal Mureşenii de Câmpie. Acesta va fi compus dintr-o casă-muzeu (clădirea există, trebuie doar igienizată şi reabilitată), o biserică de lemn (monument istoric aflat în acest moment într-o stare avansată de degradare), o casă ţărănească, un grajd cu şură, o magazie de cereale şi un foişor.

Varietatea acestor certificate de urbanism şi autorizaţii de construire eliberate de Consiliul Judeţean demonstrează încă o dată rolul activ asumat de administraţia judeţeană în dezvoltarea echilibrată şi armonioasă a tuturor zonelor rurale ale judeţului nostru. Reabilitarea infrastructurii rutiere, a celei de apă şi a celei culturale are rolul de a maximiza impactul investiţiilor realizate în domeniul turismului, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.