Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Concursul Naţional Cultură şi Civilizaţie în România

Data publicării
Categoria

În perioada 2-5 Iunie 2012, la Cluj-Napoca, se desfăşoară etapa naţională a Concursului Naţional Cultură şi Civilizaţie în România. Concursul valorifică, în manieră interdisciplinară, limba şi literatura română, istoria naţională şi cea locală, precum şi dimensiunea spiritual-religioasă a diverselor comunităţi.

În cadrul acestei competiţii şcolare găzduite de Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, participă echipaje alcătuite din câte trei elevi, din 35 de judeţe ale ţării. Elevii concurează din dorinţa de a păstra vizibilitatea tradiţiilor comunitare din spaţiul geografic al României, cu diversitatea lor culturală, religioasă şi estetică.

Festivitatea de deschidere din 2 Iunie 2012 va avea loc la Facultatea de Studii Europene, UBB Cluj, începând cu ora 16:00.

Elevii calificaţi la etapa naţională îşi vor susţine portofoliile în 3 şi 4 Iunie 2012, conform tragerii la sorţi. Susţinerea portofoliilor este proba care le permite să prezinte şi să interpreteze tradiţiile, obiceiurile, faptele de cultură locală cercetate de ei, într-un cadru pe care şi-l pregătesc singuri, pentru a fi cât mai veridic, mai apropiat de realitatea reprezentată.

Evenimentul este o manifestare de tradiţie în viaţa şcolilor româneşti şi antrenează, în fiecare an, elevi capabili de performanţe şcolare superioare, concretizate în rezultate excepţionale, atât la clasă, cât şi în cadrul unor concursuri naţionale şi chiar internaţionale.

Faptul că acest concurs se desfăşoară la Cluj ne onorează în mod deosebit, mai cu seamă că acest moment se desfăşoară în vremea binecuvântată a Rusaliilor. Clujul îşi confirmă astfel, încă o dată, calitatea de cetate multiculturală, multiconfesională, deschisă diversităţii etnice, estetice, sociale.

Premierea elevilor va avea loc în 4 Iunie 2012, la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, între orele 19:00 și 20:00 în cadrul festivităţii de încheiere a concursului.

Ne-ar onora, desigur, atât pe noi, organizatorii, pe participanţi, cât şi oraşul nostru, prezenţa dumneavoastră la festivitatea de deschidere, la desfăşurarea propriu-zisă a concursului, cât şi la festivitatea de premiere. Reflectarea în presa scrisă şi în cea audio-vizuală a acestui eveniment va fi o garanţie a interesului pe care un oraş universitar îl acordă unui fapt de cultură, unei manifestări de promovare şi de valorificare a diversităţii tradiţiilor, de orice fel ar fi acestea.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.