Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Comunitatea mea prin obiectiv

Data publicării
Categoria

Asociația Microregiunea Tășnad în parteneriat cu Asociația Studenți pentru Societate Cluj desfășoară în perioada 1 Februarie 2012 – 7 Martie 2012 proiectul Comunitatea mea prin obiectiv în Cluj-Napoca și Tășnad, județul Satu-Mare.

Proiectul este un exercițiu de democrație participativă prin artă și voluntariat dar și un demers de dezvoltare comunitară.

Proiectul urmărește să implice șase tineri lipsiți de oportunități din Microregiunea Tășnad în dezvoltarea comunității din care fac parte, facilitându-le propria dezvoltare personală și socială prin photovoice și activități de voluntariat. Principalele activități ale proiectului sunt: un training de fotografie, un workshop pe domeniul photovoice, discuții și întâlniri cu lideri de tineret și factori de decizie locali pe tema nevoilor comunității, o expoziție fotografică ce va avea loc în Cluj-Napoca și Tășnad.

Ideea de proiect a pornit de la observarea nivelului scăzut de participare și reprezentare a tinerilor din Microregiunea Tășnad în procesul democratic de luare a deciziilor și de la accentuarea fenomenului șomajului și sărăciei în rândul acestora. Prin acest proiect, intenționăm să le dăm oportunitatea acestor tineri să-și exprime opinia într-un mod creativ cu ajutorul artei fotografice și să aducă la cunoștința liderilor de tineret și a factorilor locali de decizie problemele cu care ei se confruntă și la final să încerce să ofere soluții acestor probleme.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.