Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Competiția Imagine Cup a fost câștigată de o echipă de studenți de la Facultății de Matematică şi Informatică din cadrul UBB

Data publicării
Categoria

Imagine Cup este cea mai importantă competiţie de tehnologie adresată studenţilor din întreaga lume, organizată de compania Microsoft. În cadrul evenimentului ce a găzduit finala natională a competitiei, desfăşurat în perioada 5-6 mai la Bucureşti, s-a ales echipa care va reprezenta anul acesta România la finala mondială ce va avea loc în New York, Statele Unite ale Americii.

Echipa câştigătoare este formată din studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică, Universitatea Babeş-Bolyai.

Însă nu doar locul întâi a fost ocupat de studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică, ci si a doua treapta a podiumului a fost ocupata de reprezentati ai acestei facultati:

 • locul I – echipa Simplex, formată din Alina CĂLIN, Andrei CANTEA, Andrei DASCĂLU, Cosmin MIHAIU şi mentor lect. Dan SUCIU. Soluţia câştigătoare, MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) care presupune utilizarea tehnologiei Kinect pentru monitorizarea exercitiilor fizice kinetoterapeutice ale pacientilor ce se află în perioada de recuperare medicală. Un amanunt interesant este faptul ca exercitiile recuperatorii pot fi chiar jocuri implementate pe platforma Caregamer, solutie cu care Simplex a castigat finala natioanla a aceleiasi competitii in 2010.
 • locul II – echipa Insight, formată din Bogdan Gabriel BONDOR, Cristian Emilian ROSU, Paul Stelian SUCALA şi mentor Conf. Dr. Simona MOTOGNA. Proiectul a prezentat o solutie dedicată educării oamenilor cu deficiente de vedere, oferind informatii instant în Braille prin intermediul unei aplicatii desktop si un dispozitiv numit Haptic Braille Tablet, care permite utilizatorilor să citească în Braille orice text primit via Bluetooth în aplicația desktop.

Juriul care a ales proiectele câştigătoare a fost alcătuit din:

 • Ciprian Jichici – Microsoft Regional Director & MVP
 • Cristina Alexandru – Project Manager at Startups.ro
 • George Carutasu – Prodecan Universitatea Romana-Americana
 • Ionuț Bălan – Chief of Software Testlab, CHIP Go Digital
 • Valy Greavu – MVP, Imagine Cup Captain

Echipa Simplex va concura în perioada 8-14 Iulie, la New York, cu echipe din peste 100 de ţări cu scopul de a câştiga si etapa mondială Imagine Cup.

Comentarii (1)

 1. Dan

  Simplex e o echipa formata din 4 studenti entuziasti din Cluj, care au inventat o noua metoda de recuperare fizica.
  Sustineti proiectul lor la concursul international Imagine Cup votand la:
  . http://bit.ly/Simplex_MIRA
  Sustineti performantele studentilor romani!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.