Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Clujul vrea să fie Gazda Mondială a Zilei Internaţionale a Jazzului

Data publicării
Categoria

Asociaţia Transylvania Cultural Community a început demersurile necesare pentru ca Municipiul Cluj-Napoca să primească titulatura de Gazdă Mondială a Jazzului. UNESCO este autoritatea care desemnează anual Global Host City of International Jazz Day.

Pasul final al demersului va fi susţinut la Paris, în faţa oficialiilor UNESCO, de către organizatorii ediţiei de anul acesta a Zilei Internaţionale a Jazzului de la Cluj. Un aport important în acordarea acestei titulaturi îl va avea buna desfăşurare a celebrării locale de săptămâna viitoare, pe 30 Aprilie 2013.

În acest an, Gazda Mondială a Jazzului, care va da tonul evenimentelor globale va fi oraşul Istanbul, urmând să găzduiască în concert cele mai importante nume ale jazzului mondial. Peste 200 de oraşe de pe tot mapamondul, printre care şi Cluj-Napoca, sărbătoresc concomitent această zi a jazzului, în spiritul libertăţii, unităţii, păcii, cooperării şi dialogului social.

Demersul pornit de noi este unul important pentru că va creşte notorietatea culturală a Municipiului Cluj-Napoca pe plan internaţional, va atrage nume mari ale jazzului contemporan şi la ediţiile viitoare, fiind o platformă culturală de promovare de care vor beneficia şi artiştii locali. Pe lângă beneficiile culturale, menţionăm şi latura educaţională pe care vrem s-o includem pe viitor. Intenţionăm să atragem noi finanţări şi totodată să întărim prezenţa Clujului pe harta turistică, au declarat organizatorii evenimentului.

La ediţia din acest an de la Cluj-Napoca, evenimentul principal va avea loc la Opera Maghiară, unde vor concerta Budapesta Jazz Orchestra şi Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet. Clujenii sunt invitaţi să ia parte la regalul muzical pus în scenă şi să susţină prin prezenţa lor candidatura oraşului la titlul de Gazdă Mondială a Jazzului. Prețul biletelor variază între 35 și 85 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua biletmaster.ro, de la casa de bilete a Operei Maghiare şi din Iulius Mall.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.