Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Clujul, suflet cultural

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Înainte de toate Clujul este un oraș în care se întâmplă multe. Evenimentele culturale cresc de la an la an și dețin momentan supremația scenei clujene. Nu mă gândesc aici la festivalurile berii, care la început de toamnă ocupă fiecare weekend, ci la acele evenimente care aduc un plus de cultură, fără a oferi și peisajul berilor și micilor în parcările orașului. Nu spun că acestea sunt un rău adus imaginii orașului. Ba dimpotrivă! Să luam exemplul Ursus Cluj Fest, festival amplu care aduce gratuit pentru public o gamă largă de artiști serioși ai muzicii românești.

Revenind la un alt tip de eveniment, trebuie remarcat că urbea Clujului a devenit un mediu ideal pentru film. Cel mai bun exemplu este TIFF, festivalul care de câțiva ani încoace a devenit imaginea culturală a orașului. Din urmă vine Comedy Cluj, festivalul internațional de comedie, care a ajuns acum la a doua ediție și promite o săptămână de râsete în fața unor producții de amploare ale filmului românesc și internațional.

Și acestea sunt doar două evenimente care contribuie la imaginea culturală a Clujului. Care sunt restul? Care e evenimentul pe care îl așteptați?

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.