Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Clujenii au motive să meargă la Ziua Sportului

Data publicării
Categoria

Ziua Sportului, cel mai mare proiect sportiv dedicat comunităţii, se întoarce la Zalău cu prima ediţie internaţională. Evenimentul organizat de TenarisSilcotub va avea loc sâmbătă, 5 Mai 2012, în Piaţa 1 Decembrie 1918, începând cu ora 8:00.

La Ziua Sportului, participanţi de toate vârstele sunt invitaţi să se împrietenească cu sportul şi să îi descopere beneficiile pentru sănătate. Aceştia vor putea alerga la crosurile de 10 km şi 3 km şi vor putea face mişcare în diferite forme la zonele de fotbal, volei, baschet şi competiții de familie, unde vor fi probe dedicate părinţilor şi copiilor – alergare, viteză, ştafetă, precum şi jocuri gonflabile.

La start, alături de comunitatea din Zalău şi angajaţi TenarisSilcotub din Zalău şi Călăraşi se vor alinia angajaţi Tenaris din 11 ţări: Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Uruguay.

TenarisSilcotub a dat startul mişcării pentru sănătate în 2011, cu două ediţii de succes organizate la Zalău şi Călăraşi. În 2012 ni se alătură colegi din 11 ţări într-un eveniment care promovează un stil de viaţă sănătos şi, totodată, integrarea multiculturală. Ziua Sportului ne oferă nouă, tuturor, o ocazie unică de a ne face cunoscute valorile, cultura şi tradiţiile pe patru continente. Cu sprijinul partenerilor şi împreună cu întreaga comunitate, punem Zalăul pe harta mondială a mişcării pentru sănătate!, a spus Gabriel Podskubka, Preşedintele Consiliului de Administraţie TenarisSilcotub.

Marius Urzică, multiplu campion olimpic, mondial şi european la gimnastică, şi Ghiţă Mureşan, singurul român care a activat în NBA, vor sosi la Zalău cu ocazia evenimentului Ziua Sportului. Aceştia îi vor susţine pe alergători şi îi vor încuraja pe toţi participanţii să facă din mişcare, o componentă a vieţii lor de zi cu zi.

De asemenea, Cabral şi Gianina Corondan îi vor mobiliza pe cei prezenţi la Ziua Sportului.

Ambele crosuri, de 10 km şi 3 km, se vor desfăşura pe Bulevardul Mihai Viteazul, cu plecare de la Casa de Cultură a Sindicatelor, trecerea de pietoni din faţa ceasului.

Pentru crosul de 10 km, al cărui start va fi la ora 10:00, alergătorii se mai pot înscrie online pe site-ul evenimentului până la data de 3 Mai 2012 sau vineri, 4 Mai 2012, între orele 9:00 şi 19:00, la corturile amenajate în Piaţa 1 Decembrie 1918. Cei care acceptă provocarea celor 10 km vor mai avea o ultimă şansă să se înscrie în ziua evenimentului, pe 5 Mai 2011, între orele 8:00 – 9:30.

Alergătorii crosului de 3 km vor auzi fluierul de start la ora 12:00, iar înscrierile se vor face exclusiv în dimineaţa competiţiei, între orele 8:00 – 11:30, în Piaţa 1 Decembrie 1918.

Clasarea alergătorilor pentru ambele crosuri va fi făcută cu ajutorul unui sistem de monitorizare electronică. Pentru ridicarea cipurilor, cei înscrişi în competiţie trebuie să se prezinte cu două ore înainte de începerea cursei, predarea fiind realizată pe baza cărţii de identitate.

Premiile oferite în cadrul celor două crosuri constau în bani şi aparate electronice pentru crosul de 10 km (concurenţi care nu sunt angajaţi TenarisSilcotub: locul I – 1000 lei, locul II: 750 lei, locul III: 500 lei; angajaţi TenarisSilcotub: locul I: Tableta Samsung Galaxy Tab, locul II: iPod Nano, locul III: eBook Reader) şi vouchere pentru echipament sportiv pentru crosul de 3 km (locul I: voucher în valoare de 500 lei, locul II: voucher în valoare de 350 lei, locul III: voucher în valoare de 250 lei).
În plus, toţi alergătorii vor putea câştiga unul dintre premiile tombolei: camere video, aparate foto compacte, aparate stepper, seturi rachete de tenis de câmp, mingi Magic Ball. Pentru a participa, fiecare alergător trebuie să completeze talonul de participare primit la înscriere şi să îl introducă în urnă la finalul competiţiilor.

Pe lângă premiile oferite la cele două crosuri, participanţii vor putea câștiga diferite premii în cadrul mini-competiţiilor organizate în zonele dedicate activităților sportive pe parcursul întregii zile.

Elevii şi liceenii din Zalău au început deja să se pregătească pentru eveniment prin intermediul Programului de Antrenament iniţiat de TenarisSilcotub. Peste 400 de copii au participat până acum la acest program, iar cea de-a zecea şedinţă va fi organizată pe 26 aprilie, de la 14:00 – 15:30, la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul”. Vor fi stabiliţi apoi câştigătorii celor 10 iPod-uri din rândul celor care au participat la cel puţin 6 antrenamente. Aceştia vor fi premiaţi în ziua evenimentului, pe 5 mai, după festivitatea de premiere a câştigătorilor celor două crosuri.

Ediţia Zalău a evenimentului Ziua Sportului TenarisSilcotub este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj, Federaţia Română de Atletism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.