Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Ambasadorul Belgiei, în vizită la Primăria Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Primarul Radu Moisin şi prefectul Florin Stamatian s-au întâlnit astăzi cu Excelenţa Sa Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei în ţara noastră. Excelenţa Sa se află la Cluj-Napoca cu prilejul aniversării a zece ani de existenţă a Asociaţiei de Ajutor Mutual Cluj.

Asociaţia de Ajutor Mutual Cluj este o organizaţie non-guvernamentalǎ şi non-profit, având ca scop introducerea unui sistem complementar pentru serviciile socio-medicale existente pe plan local, în vederea îmbunǎtǎţirii calitǎţii vieţii cetǎţenilor din comunitate. Pe lângă Ambasadorul Belgiei la eveniment au participat fondatorii asociaţiei, voluntari şi membri, alături de delegaţi ai unor organizaţii partenere ai acesteia din Belgia.

Cu ocazia întrevederii cu oficialităţile locale, Excelenţa Sa Philippe Beke a transmis mesajul primarului oraşului Bruges de colaborare cu municipiul Cluj-Napoca. Este o onoare pentru mine să particip la această aniversare care arată adevărata forţă a muncii depuse împreună de Cluj şi Bruges în domeniul social. Pe această cale lansez o invitaţie pentru realizarea unor noi proiecte de colaborare între Cluj-Napoca şi oraşul Bruges. Vă promit că mă voi reîntoarce la Cluj-Napoca la sfârşitul lunii mai pentru a participa la zilele oraşului dumneavoastră a afirmat Ambasadorul Phiplippe Beke.

La rândul său, primarul Radu Moisin a salutat invitaţia lansată. Am prezentat delegaţiei belgiene investiţiile străine din municipiul Cluj-Napoca, dar şi investiţiile realizate în cadrul Spitalului Municipal. Salut invitaţia primarului din Bruges şi suntem deschişi să iniţiem relaţii de colaborare cu acest oraş, a precizat primarul Radu Moisin.

La întâlnirea cu delegaţia din Belgia a fost prezent şi prefectul Florin Stamatian. Le mulţumesc celor din Belgia pentru ceea ce au făcut pentru clujeni. Mă bucur să constat că distanţele nu contează în dorinţa de ai ajuta pe semenii noştri, de a lucra împreună pentru a realiza lucruri deosebite, a spus prefectul judeţului Cluj.

Asociaţia de Ajutor Mutual Cluj numără 470 de membrii şi 8 voluntari. Prezent la Cluj-Napoca Geert Vansteenkiste, director Mutualitatea Creştinǎ Brugge şi preşedinte al ADAM Cluj a apreciat rolul important pe care îl au autorităţile locale în cadrul asociaţiei pe care o conduce.

Scopul acestei colaborări este de a împărtăşi ideile care stau la baza unei organizaţii mutuale de a promova solidaritatea între cetăţenii bolnavi şi cei sănătoşi, între tineri şi bătrâni, între cei puternici şi cei slabi în societate. Sper ca acest eveniment să fie începutul unei cooperări strânse, o susţinere a muncii şi a iniţiativelor noastre, astfel încât sănătatea şi bunăstarea locuitorilor Clujului, bazate pe solidaritate, să continue să crească în următorii ani, a precizat domnul Geert Vansteenkiste.

La Cluj-Napoca îşi desfăşoară în prezent activitatea în prezent 85 de companii belgiene.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.