Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Cipsuri si dale, un spectacol fără prejudecăți

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Cipsuri și dale este un spectacol care parodiază ingeniozitatea mioritică prin traseul de la șomer la stripper. Posibilități, promoții, prejudecăți și circ, sunt doar câteva elemente neperisabile autohtone care fac deliciul piesei Cipsuri si dale, o comedie de Ioan Peter.

Premiera piesei Cipsuri si dale regizată de M. Chris. Nedeea a adunat un public numeros la Teatrul Național Lucian Blaga Cluj-Napoca, aseara, 20 Ianuarie 2011.

Cipsuri și dale

Cipsuri si dale este o comedie cu un fost muncitor la o fostă fabrică de confecţii, care se întâlneşte cu alţi doi foşti muncitori, actualmente hoţi de cărămizi din clădiri neterminate, în barul deţinut de o fostă animatoare de club, pe marginea unei mereu actuale halbe cu bere. Şi, totodată, pe marginea prăpastiei. Fără job, fără familie sau cu familia în curs de dizolvare, fără perspective. Şi, totuşi, cu atâta seninătate după cum rezumă regizorul M. Chris. Nedeea subiectul.

Piesa propune, într-o manieră comică, secvențe delicate dintr-un cotidian dezorganizat, dar și pe un fundal emoțional șubred. Trăsături, gesturi, sau atitudini tipic românești parodiate cot la cot cu cele importate. Titlul piesei trimite într-un mod curios spre amalgamul situațional al personajelor. Personajul central feminin deține impresia de control și are o misiune novatoare fie și printr-o soluție ancestrală și de compromis: Eu modernizez aleea. În final se estompează și prejudecățile, iar cei 6 stripperi ajung la un consens: Dăm jos hainele de pe noi, da apoi le punem ‘napoi. Ideea show-ului in cadrul piesei propune o atmosferă inedită cu un plus de amuzament pentru public. Decorul comediei este realizat de Adrian Damian, costumele de Ana Pavel, muzica original de Şerban Ursachi, iar coregrafia de Andreea Gavriliu. Din distribuție fac parte: Adriana Băilescu, Sorin Misirianţu, Emanuel Petran, Cătălin Herlo, Cristian Rigman, Dan Chiorean, Cătălin Codreanu, Petre Băcioiu, Radu Lărgeanu, Ovidiu Crişan, Ileana Negru, Romina Merei, Maria Munteanu, Angelica Nicoară, Anca Hanu.

Impresiile publicului

Per total spectacolul a fost reușit, nou, frumos și suficient de entertainment. Actorii au urcat gradual, iar pe final au fost foarte în vervă, dar și participarea publicului a fost pe măsură.

apreciază Marius Mureșan

Un spectacol bun, cu un efort vizibil, o inițiativă altfel comparativ cu teatrul clasic. Actorii dăruiți și un scenariu cu idei tipic românești au condus spre un show drăguț, digerabil, actual și din categoria de revăzut.

consideră I. Rădulescu.

O piesă amuzantă care portretizează societatea de azi. Scenariul a avut un punct de plecare foarte bun, dar insuficient exploatat.

apreciază o tânără sub anonimat

A fost foarte frumos. O lecție destul de dură cu o ironie fină la adresa prejudecăților pe care noi ca români le avem. O parodie excelent pusă-n act cu actori talentați, ca niște copii care se bucură de fiecare moment, de fiecare ropot de aplauze și foarte dezinvolți. O premieră de excepție.

este de părere Diana Somogyi


Fotografie de Nicu CHERCIU.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.