Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Certificate de informare urbanistică eliberate în termen de cinci zile

Data publicării
Categoria

Majoritatea cetăţenilor care solicită certificate de urbanism vor de fapt acest certificat doar pentru a se informa care sunt reglementările specifice unei anumite zone, astfel că, pe viitor primăria va elibera la cerere Certificate de informare.

Aceste certificate de informare vor fi eliberate în termen de cinci zile de la data depunerii cererii.

Certificatele de urbanism sunt strict reglementate prin lege şi presupun o procedură relativ greoaie, iar prin această măsură Primăria Cluj-Napoca doreşte să-i ajute pe cei care doresc, de fapt, doar să afle cât mai rapid anumite informaţii.

Aceste certificate de informare nu pot fi folosite pentru alte scopuri, cum ar fi operaţiuni notariale. Sunt specific pentru informare! Spre exemplu, ce se poate construi într-o anumită zonă, se pot construi patru etaje sau zece etaje; care sunt utilizările permise, care sunt utilizările admise cu condiţionări şi care anume sunt condiţionările; care sunt utilizările interzise, spre exemplu: se poate face hală de vulcanizare în Andrei Mureşanu sau se poate construi o grădiniţă pe un anumit amplasament.

Ce avize trebuie obţinute, ce este voie şi ce nu potrivit reglementărilor legale în vigoare, potrivit PUG-ului şi respectiv potrivit documentaţiilor urbanistice aprobate.

Din acest moment, cetăţenii au două variante la dispoziţie, în funcţie de nevoile lor:

  • certificatul de informare dacă vrea doar să ştie ce se poate face pe parcela care îl interesează şi în ce condiţii – îl primeşte în ci zile;
  • iar dacă nu doreşte să uzeze de această etapă de informare poate apela la procedura clasică de cerere a unui certificat de urbanism – durează 30 de zile.
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.