Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Ceaușescu, China… și Wall Street!

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Cumplită mai poate fi răzbunarea vieții! E îngrozitor să descoperi că după 25 de ani de înjurat ca un imbecil nu doar un om ci și o idee, iar cei care te-au învățat să o faci, vin acum și susțin exact lucrurile pe care le-au scuipat. Îți vine să spui nu doar că a înnebunit lupul, dar că s-a-nnebunit lumea.

În anii 1988-1989, discursul lui Ceaușescu se radicalizase și vorbea despre diferența dintre bogați și săraci și mai puțin despre diferența dintre comunism și capitalism. Egzita o concentrare a miliarde de dolari în mâna unui număr restrâns de oameni și peste patru miliarde de săraci, spunea el atunci. A murit împușcat și peste noi a venit capitalismul glorios care a redus țara la o turmă cu ochii goi de foame, ce se ferește îngrozită din fața unor Ferrari, Bugatti și unor coloane de merțane, mai ceva decât o făceau din fața coloanei prezidențiale de atunci. Nu mai sunt securiștii comuniști, astăzi ei s-au recalificat în cameramani cocoțați pe acoperișurile clădirilor filmând manifestațiile flămânzilor – s-au scuzat, spunând că doar căutau figuranți pentru filmul Alegeri 2012!

Dincolo de ocean, în inima și simbolul capitalismului, s-a înfiripat o mișcare populară fără precedent Ocupați Wall Street-ul, speriindu-l și pe Obama care n-a hăhăit ci, le-a trimis drept între ochii care văd prea multe niște jeturi de lichide și gaze – c-așa-i în democrație. Buzații de acolo știu despre Roamania doar Ceaușescu, Nadia și Hagi, dar spuneau–i-auziți niciodata în istoria lumii n-a fost atâta bogăție concentrată în mâna unui atât de restrâns număr de oameni. Aud? Citind un pic mai sus te apucă amețeala: la fel spunea și nea Nicu.

Stați, nu dați click pe alt site că acu vine un ce și mai tare. Ehei, cine credeți că au făcut o demonstrație de solidaritate cu americanii…. exact, ați ghicit sau v-ați uitat la știri. Chinezii! Dar nu cei din multele China Town ci comuniștii din Beijing. Astfel, lozinca proletari din toate țările uniți-vă a înviat, iar eu caut prin casa un Xanax sau un ciocan… că nu mai înteleg nimic.

De aceea am o intrebare pentru singurul post de radio care mă poate lămuri și anume Radio Erevan: este adevărat că americanii vor veni în România să studieze la Ștefan Gheorghiu? Greu de dat un răspuns , mai greu ca la întrebarea a fi sau a nu fi? Ce?

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.