Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Comedy Cluj – juriul competiţiilor din 2011

Data publicării
Categoria

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj găzduieşte trei competiţii pentru producţii din întreaga lume. Pe lângă cele zece filme înscrise în competiţia de lung-metraj, în acest an trofeul Comedy Cluj va ajunge şi la cei mai buni realizatori din cadrul şcolilor de film, dar şi la cei mai buni realizatori de scurt-metraj.

2 jurii vor stabili câştigătorii competiţiei din 2011. Pentru secţiunea de lung metraj şi competiţia şcolilor de film juriul este format din:

Dennis Dreith – prolific compozitor de muzică de film şi profesor universitar la University of California Los Angeles, Dreith s-a remarcat printre cei mai buni muzicieni ai Hollywood-ului. Pe lângă cariera sa de compozitor (The Punisher, Mobsters, The Shadow, Columbo), a orchestrat şi dirijat soundtrack-uri pentru filme ca Jurassic Parc, Home Alone, Addams Family, Heart and Souls and A League of Their Own, lucrând cu cei mai cunoscuţi oameni din industria sunetului de film: Marc Shaiman, Hans Zimmer, Eliott Goldenthal sau Mark Ishm.
Rolf Rudiger Hamacher – După terminarea studiilor la Köln în domeniul media, a continuat să acumuleze experienţă ca asistent de regie la teatru, dar şi ca intern în departamentele de imagine şi producţie într-o companie de film, sau voluntar în redacţia unui cotidian. Din 1969 lucrează în spaţiul media european şi este critic de film pentru ziare, reviste de specialitate, televiziune şi radio în regiunea Koln. Din 1973 este profesor de cultură media la Universitatea de Știinţe Aplicate din Koln şi din 2007 profesor de istoria filmului la Şcoala Internaţională de Film. Membru în boardul de conducere al Asociaţiei Criticilor Germani de Film.

Noel Witts – fondatorul şi primul director al departamentului de arte ale spectacolului din cadrul Universităţii De Montfort , Marea Britanie, care cuprindea primul curs de management artistic in regat. Profesor de teatru european şi britanic contemporar, scenografie şi management artistic, Witts a predat în ţări ca Slovacia, Israel, România, Georgia, Azerbaijan şi Armenia. Critic de teatru pentru BBC, textele lui acoperă spectacole din întreaga lume.

Roger Grosvold – locuieşte în Oslo, Norvegia şi are experienţă ca jurnalist şi critic de film, publicând în revista Film & Kino, pe postul de televiziune TV2 şi staţiile de radio NRK P2 şi Radio Nova. Lucrează ca manager de program pentru târgul nordic de Film – New Nordic Films organizată în cadrul Festivalului de Film Norvegian din Haugensund.
Matjaž Javšnik – un cunoscut actor si comediant de origine slovenă. Născut în anul 1969 în Maribor, Slovenia, acesta a făcut studiile în Ljubljana, specializându-se în arta teatrală. Matjaž Javšnik a apărut în numeroase scurtmetraje şi lungmetraje, precum şi în seriale de televiziune. Printre acestea, se numără “On Our Own Vesna”,”Trafika” sau “The Last Supper; or How Two Madmen Made a Film”, ultimul fiind totodată produs de Javšnik. În prezent, actorul realizează, la un post de radio sloven, show-ul numit “Zaj pa jaz vas vprasam” (“Acum te întreb pe tine”).

Juriul secţiunii de scurt-metraj este format din bloggeri de top din România: Daniel Iftene – preşedintele juriului, Cristina Bazavan, Cristi Dorombach, Auraş Mihai Geambaşu, Oltea Zambori, Ruxandra Predescu, Răzvan Baciu, Răzvan Dragoş, Alina Crancău şi Gabriel Oana.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.