Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Butoanele de panică din şcoli – verificare înainte de începerea anului şcolar

Data publicării
Categoria

În toate şcolile şi licee din oraş există aşa-numitul buton de panică, ce poate fi activat în cazul unui pericol. Semnalul ajunge în una-dou[ secunde la dispeceratul central de la Poliţia municipiului, monitorizat 24 de ore din 24, urmând ca poliţiştii să intervină în cel mai scurt timp posibil. Primarul Sorin Apostu a făcut o astfel de demonstraţie la Şcoala Emil Isac.

V-am invitat astăzi aici şi pentru a verifica butoanele de panică în şcoli. Acesta este un proiect pe care l-am demarat de acum doi ani, în parteneriat cu Poliţia. Proiectul are ca scop prevenirea violenţei în şcoli, pentru că întotdeauna este mai bine să previi decât să remediezi, a afirmat primarul Sorin Apostu.

De asemenea, Poliţia Municipiului asigură instruirea directorilor de şcoli cu privire la modalitatea de funcţionare a butonului de panică şi a situaţiilor în care acesta trebuie acţionat.

Ca date tehnice, semnalul se transmite de la butonul de panică la dispecerat printr-un sistem pe tehnologie GPRS, furnizat de Vodafone. De asemenea, sistemul are o autonomie de 24 de ore la o eventuală pană de curent.

După lista ISJ sunt 62 de şcoli şi licee astăzi în Cluj-Napoca (după comasare).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.