Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Asociația Minte Forte Cluj-Napoca marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Data publicării
Categoria

Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca marchează astăzi Ziua Mondială a Sănătății Mintale prin prezența în hipermarketul Cora cu un stand de activități adresate publicului clujean.

Voluntarii organizației vor împărți pliante informative pe teme de interes general din domeniul sănătății mintale, le vor oferi trecătorilor baloane cu mesaje specifice și îi vor invita să lase răspunsuri la întrebarea Tu ce faci pentru bunăstarea ta mintală? pe un panou amplasat în acest scop. De asemenea, vizitatorii standului vor putea afla mai multe despre proiectele Minte Forte în derulare și în special despre evenimentele de educație pe teme de sănătate mintală pregătite pentru ei în această toamnă. Standul va fi amplasat în apropierea zonei food court a hipermarketului.

Evenimentul are ca scop încurajarea dialogului pe teme legate de sănătatea mintală și a conștientizării importanței echilibrului cotidian în această sferă. Evenimentul își propune să contribuie astfel la reducerea nivelului de stigmatizare asociată problemelor care țin de sănătatea mintală, precum și la creșterea gradului de informare cu privire la serviciile de sănătate mintală disponibile în municipiu, inclusiv cele oferite de Asociația Minte Forte. Este cel de-al doilea an consecutiv când organizația marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale, în 2012 voluntarii săi fiind prezenți cu un stand informativ în Iulius Mall.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Sărbătorită pentru întâia oară în 1992 la inițiativa Federației Mondiale pentru Sănătate Mintală și susținută de Organizația Mondială a Sănătății, Ziua Mondială a Sănătății Mintale urmărește creșterea nivelului de educație, conștientizare și advocacy în acest domeniu. Tema aleasă pentru 2013 este Sănătatea mintală și adulții în vârstă. Minte Forte rezonează în mod deosebit cu tema din acest an, întrucât seniorii sunt unul din grupurile țintă de beneficiari ai Centrului Minții. Centrul Minții este un proiect prin care se oferă servicii de consiliere psihologică accesibilă persoanelor cu venituri reduse, dar și evenimente informative adresate publicului larg, precum standul din 10 octombrie.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.