Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Amintiri de la Tribuna și multe alte provocări în ultimul număr din 2012

Data publicării
Categoria

Un deceniu la Tribuna se intitulează emoționant-ghidușul editorial al Oanei Pughineanu din ultimul număr pe acest an (247, 16-31 Decembrie 2012) al revistei de cultură patronate de Consiliul Județean Cluj. Autoarea trece în revistă, într-o manieră personalizată, experiențele profesionale și personale parcurse de-a lungul a zece ani, din 2003, odată cu schimbarea echipei redacționale de după apariția noii serii a Tribunei.

Ion Pop scrie despre un poet echinoxist stabilit în Germania, Andrei Zanca, în timp ce Ovidiu Pecican își dedică ultimul text al rubricii sale întemeietorului Tribunei, Ioan Slavici, și romanului său, Mara.

La rubrica de poezie sunt publicați câștigătorii Premiilor Tribuna la Festivalurile de Poezie Nicolae Labiș – Suceava și Vasile Lucaciu – Cicârlău: Ionela Mădălina Grosu, respectiv Nicolae Goje, ambii foarte tineri.

Accademia di Romania din Roma e aniversată la 90 de ani de la înființare prin texte de Mihai Bărbulescu și Oana Pughineanu. Intervievatul numărului e academicianul Șerban Papacostea. Ion Bogdan Lefter scrie, în stilul său savuros, despre doctorate, mai năstrușnice și mai serioase.

Festivalul Mozart, un concert excepțional al tinerilor compozitori clujeni, Festivalul Temps d’Images, cel de Păpuși și Marionete Puck și Festivalul Dramaturgiei Clujene, ca și Festivalul Filmului Românesc de la Londra sunt alte evenimente de actualitate comentate în Tribuna, alături de cronici literare și eseuri.

Revista cuprinde și suplimentul Claviaturi al scriitorilor din Huedin, în care e consemnată, printre altele, vizita actriței Maia Morgenstern în oraș, la finele lui noiembrie.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.