Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Amenzi pentru tăieri neautorizate şi toaletări brutale ale arborilor

Data publicării
Categoria

Primăria Cluj-Napoca face un apel cetăţenilor să nu mai efectueze tăieri neautorizate de arbori sau toaletări brutale care pot duce la distrugerea acestora.

Pe parcursul acestui an municipalitatea a primit numeroase sesizări din partea cetăţenilor. De asemenea, în urma verificărilor efectuate poliţiştii locali, pentru tăierea neautorizată, precum şi pentru toaletări brutale au fost întocmite zece procese verbale de constatare a contravenţiei în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 191/2009 (valoarea amenzilor este cuprinsă între 500 şi 1.000 lei). Prin procesele verbale de constatare a contravenţiei s-a dispus plantarea altor arbori în locul celor tăiaţi.

În zona pădurii Făget au existat două situaţii în care au fost depistate persoane care tăiau arbori. În această situaţie au fost înştiinţate autorităţile silvice.

Municipalitatea recomandă cetăţenilor municipiului care doresc să realizeze tăieri de arbori să solicite avizul Serviciului Spaţii verzi şi monumente istorice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca înainte de a recurge la astfel de activităţi.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.