Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

1.380 de locuri de parcare vacante în cartiere

Data publicării
Categoria

În primul trimestru din 2011 Primăria Cluj-Napoca a încasat suma de 3.402.886,92 lei din taxa de parcare, cu 6,8% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2010, când a încasat suma de 3.185 157,35 lei.

Până la sfârșitul lunii martie 2011 s-au depus 3.844 cereri de alocare a unui loc de parcare. Din cele 20.349 de locuri de parcare cu abonament din cartierele municipiului, 18.969 au fost achitate, iar 1.380 de locuri de parcare cu abonament au fost declarate vacante după data de 31 Martie 2011. Acestea vor fi repartizate conform Regulamentului aprobat prin HCL 25/2010, în ordinea depunerii cererilor.

În urma unei analize amănunțite, Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor a decis să nu introducă varianta sistemului de plată prin SMS între modalitățile puse la dispoziția clujenilor pentru plata parcărilor. Acest sistem implică costuri suplimentare, care ar avea drept consecință fie creșterea prețului parcării, fie direcționarea unui procent din încasările bugetului local către companiile de telefonie mobilă.

Pentru Primăria Cluj-Napoca este important ca banul public să fie folosit cât mai eficient. Crearea de parkinguri și de locuri de parcare noi constituie o prioritate pentru administrația publică locală.

În 2010 s-au creat 2019 locuri noi de parcare prin metode precum instituirea de sensuri unice pe anumite străzi, identificarea și amenajarea locurilor virane (pe care oricum se parca), reorganizarea spațiilor existente, cu protejarea spatiilor verzi și amenajarea corespunzătoare a zonelor de acces.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.