Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Vlad Roman – Cât mai aproape de tine

Data
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Joi, 17 Noiembrie 2016, începând cu ora 19:00, Cărturești din Iulius Mall Cluj te invită la lansarea cărții intitulată Cât mai aproape de tine de Vlad Roman.

Ce distanță e între Odessa și Rusalka? Între limba slovinciană de acum două secole și limba germană de azi? Între peștii ketoa și scafandrul care îi studiază? Între o femeie și un bărbat? Între amintire și uitare? Un bărbat îi scrie unei femei povestindu-i propria ei viaţă, încercând să-i redea ce a pierdut din cauza amneziei de care suferă, chiar şi ce n-ar fi ştiut ea că a pierdut nici dacă şi-ar fi păstrat memoria intactă. „Lumea e complicată ca un tatuaj sub o dantelă” spune unul dintre personajele acestui roman excepţional despre iubire şi identitate, despre spaţiul est european al prezentului şi despre spaţiul acvatic al amintirii. Roman câștigător al Concursului de manuscrise organizat de Editura Univers în 2015.

Vlad Roman s‑a născut în 1981 în Sebeș, jud. Alba. A absolvit în 2003 Facultatea de Litere din Cluj, în cadrul căreia a activat apoi până în 2009. Între 2002 și 2006 a fost redactor‑șef la revista Echinox. În intervalul 2001‑2009 a publicat o serie de articole, cro­nici, studii etc. în reviste culturale din țară și în volume colective de specialitate. A avut mai multe slujbe, inclusiv profesor de limba ro­mână, editor, redactor și lector de editură, traducător etc. Din 2009 trăiește în satul natal.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.