Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Virginia State Gospel Chorale

Data
Access
75 / 100
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Joi, 12 Decembrie 2013, începând cu ora 19:30, la Teatrul Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca va avea loc un spectacol de gospel susținut de Virginia State Gospel Chorale (SUA).

Corul este compus din 35 de membrii, printre care şi J.David Bratton (a avut colaborări cu artiști precum Stevie Wonder, Patie Labelle, Roberta Flack sau Edwin Hawkins), autorul piesei Every Praise care a fost timp de 12 săptămâni numărul unu în topul american şi Turkessa Mais, semifinalistă la America’s Got Talent 2013.

Semifinalişti ai America’s Got Talent 2013, corul a fost înfiintat în 1971 de Jackie Ruffin (former Richard Smallwood Singers) și Larry Bland. Trupa a susținut constant turnee în toate statele americane (Virginia, Georgia, Florida, Ohio, Michigan…), iar din 2004 au început să concerteze şi în Europa în tări precum Italia, Franta, Germania şi Ungaria.

În 2005 au concertat pentru Papa cu ocazia spectacolului de Crăciun de la Vatican, iar atunci au devenit o prezentă frecventă în cadrul Vatican’s Christmas Concert. În prezent, ei oferă un show inedid care doboară crezul potrivit căruia un show gospel nu poate fi apreciat decât de un public restrâns. În 2012, Virginia State Gospel Chorale a obtinut People’s Choice Award in cadrul Galei Verizon (How Sweet the Sound), iar în anul 2013 au fost invitați să cânte la DC Cityweide Interfaith Food Drive, eveniment care a făcut parte din National Day of Service pentru preşedintele Barack Obama.

Muzica gospel, este un gen muzical care foloseşte adesea versuri cu caracter creştin şi se caracterizată în general prin voci puternice. Subgenurile includ: gospel, urban contemporary gospel (sau black gospel), Southern gospel, şi modern gospel (cunoscută şi ca muzică creştină contemporană). Cele mai multe forme de muzică gospel sunt compuse din coruri care folosesc pianul sau orga, tobe, chitara bas şi chiar chitara electrică. Se deosebeşte de imnuri prin faptul că au de obicei un refren şi un ritm mai sincopat.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.