Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Un cuplu ciudat

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Duminică, 27 Februarie, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga te invită la premiera spectacolului de teatru Un cuplu ciudat de Neil Simon.

Regia: Cristian Hadji-Culea.
Scenografia: Valentin Codoiu.
Distribuţia: Miriam Cuibus, Irina Wintze, Elena Ivanca, Patricia Boaru, Eva Crişan, Ileana Negru, Dan Chiorean, Ruslan Bârlea.

Piesa a avut premiera pe Broadway în 1965, iar în 1968 Gene Saks realizează filmul, avîndu-i în distribuţie pe Jack Lemmon şi Walter Matthau. Doi ani mai tîrziu apare un serial bazat pe scenariul filmului lui Saks, iar în ’98 un remake după acelaşi scenariu. Iniţial, piesa a fost scrisă pentru o distribuţie cu actori, succesul ei determinîndu-l pe Neil Simon să scrie şi o altă variantă, pentru actriţe.
O maniacă a curăţeniei, Florence, pe cale să divorţeze şi prietena ei Olive, deja divorţată, se hotărăsc să stea împreună. Acasă la Olive, din vreme în vreme, se adună mai multe amice pentru un joc de societate. După ce acest cuplu ciudat se formează, casa Olivei devine de o curăţenie impecabilă, dispar serile în care dezordinea şi lipsa de etichetă erau atotstăpînitoare, familiaritatea dispare şi ea. Dar obsesia pentru curăţenie a Florencei o calcă tot mai mult pe nervi pe Olive. Situaţia devine paroxistică atunci cînd întîlnirea galantă cu cei doi spanioli simpatici eşuează din princina Florencei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.