Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Tzara arde și Dada se piaptănă (Fantoma de la Elsinore)

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, începând cu ora 18:00, Studioul Euphorion din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga te invită la spectacolul de teatru intitulat Tzara arde și Dada se piaptănă (Fantoma de la Elsinore) de Ion Pop, Ștefana și Ioan Pop-Curșeu.

Regia: Ştefana Pop-Curşeu. Scenografia: Filip Odangiu și Rareș Stoica. Video și sound design: Rareș Stoica. Coregrafia: Cătălin Codreanu. Humbugs: Cristian Grosu. Maestru de lumini: Jenel Moldovan. Regia tehnică: Constantin Pojonie. Lumini: Mădălina Mânzat și Ionuț Maier. Sonorizare: Vlad Negrea.

În distribuție: Filip Odangiu, Rareș Stoica, Cătălin Codreanu, Cristian Grosu și Ştefana Pop-Curşeu.

„Împrumutând structura piesei Dada Mouchoir de Nuages (Batistă de nori), spectacolul Tzara arde și Dada se piaptănă aduce în scenă impresionanta moștenire artistică lăsată de mișcarea dadaistă, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la nașterea acestui curent avangardist care a zdruncinat temeliile artei tradiționale și a dat un impuls fabulos dezvoltărilor moderniste din istoria artei. Construit dramaturgic din textele lui Tristan Tzara (manifeste, poezie, teatru) precum și din corespondența cu prietenii lui și din scrierile acestora, spectacolul rememorează în spirit dadaist biografia Poetului Tzara, de la plecarea sa din România și de la primele serate la Cabaret Voltaire, până în momentul autodizolvării mișcării Dada, al desprinderii lui Tzara de suprarealism și al căutării refugiului în studiul anagramelor din opera lui François Villon. Spectatorii vor asista la o halucinantă poveste-colaj, prin care teatrul primește în teatru manifestele dada, poemele simultane, cântecele negre, omul aproximativ, ritualurile, prieteniile și disensiunile tinerilor exaltați și justițiari ai artei, sub forma unor fantome vesele și triste cu măști avangardiste.“ (Ștefana Pop-Curșeu)

Durata spectacolului: o oră și 15 minute.

Recomandare de vârstă: 14+.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.