Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Swing

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Duminică, 28 Septembrie 2014, începând cu ora 19:00, Studioul Euphorion din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca te invită la spectacolul Swing de Vava Ștefănescu.

Un spectacol de Vava Ştefănescu.

Decorul: Tudor Lucanu.

Swing este un spectacol instalaţie pentru corp, voce şi lumină. Am redus spaţiul la o suprafaţă mică, cu reguli fizice noi pentru corp, cele ale suspendării şi balansului. În această experiență pe care am numit-o Swing, supun şi provoc corpul la o situaţie inedită, aceea de a se juca și exploata condiții noi ale gravitaţiei, ale greutăţii și contactului cu solul.

Pornesc de la o situaţie-cadru care nu se modifică pe parcursul reprezentaţiei dar care, prin insistență, îmi lasă liber spre exploatare un vast tărâm al sensurilor iluziei zborului şi leagănului, tărâm pe care îl consider deja conținut în corpul şi mintea mea, dar şi al publicului, părtaş al acestei experienţe. Sensurile se pot releva cu intensitate, atât la nivelul imaginilor – vizuale și auditive –, cât şi la nivel… empatic – prin transfer de senzaţie sau experienţă corporală. Este vorba despre o metodă de lucru aparent tehnică, pe care am creat-o odată cu instalaţia coregrafică Cvartet pentru o lavalieră, în 2008.

Alături de principiul „cadru unic – situație unică“, un alt principiu al acestei metode de lucru a fost tratarea sunetului ca pe un corp în mişcare. În Swing, Irina Wintze conduce cuvintele, vocea live, ca pe un corp independent, autonom, care se ciocneşte de corpul dansând. Corpul-dans și corpul-voce adună şi filtrează, ca un fin ghidaj pentru public, imaginile, senzațiile sau nebănuitele elanului, vitezei, ale iluziei zborului…

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.