Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Superscrieri: Drumul generației noastre

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Vineri, 30 Octombrie 2015, începând cu ora 18:00, Cărturești Cluj-Napoca te invită la lansarea volumului intitulat Superscrieri: Drumul generației noastre.

Evenimentul va consta într-un dialog între jurnalistul Mihnea Măruță (PressOne, unul dintre autorii din carte) și Karin Budrugeac (Fundația Friends For Friends), moderat de Mihai Mateiu. Lansarea va fi însoțită de o expoziție de ciorne ale autorilor prezenți în volum.

Superscrieri: Drumul generației noastre cuprinde 24 de materiale de non-ficțiune, care reprezintă un best of al materialelor care au luat premiul I sau Superscrierea Anului între 2011 și 2014 la Premiile Superscrieri. Antologia este gândită ca un gest de recunoaștere pentru autorii care au reușit în ultimii ani să aducă un nou standard de calitate și creativitate în zona jurnalismului narativ și a scrierilor de non-ficțiune din România. Ea este disponibilă în rețelele Cărturești și Humanitas, iar încasările de pe urma vânzării vor fi direcționate către un premiu special acordat la următoarea ediție a Premiilor Superscrieri, în 2016. Pe 28 octombrie, cartea va fi lansată și la Timișoara, la hub-ul cultural Ambasada.

Cei 22 de autori prezenți în carte sunt: Attila Biro, Radu Ciorniciuc, Ioana Cîrlig, Andrei Crăciun, Cristian Delcea,Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, Iulian Enache, Lorena Lupu, Ștefan Mako, Mihnea Măruță, Teodora Neagu, Philip Ó Ceallaigh, Sintia Radu, Ani Sandu, Oana Sandu, Anca Simina, Elena Stancu, Vlad Stoicescu,Tea Teodorescu, Vlad Ursulean, Luiza Vasiliu, Lina Vdovîi.

Schițele, ciornele și materialele care i-au inspirat pe în realizarea materialelor din carte sunt o mărturie a aplecării lor către subiectele pe care și le-au ales, a muncii asiduue pe care au dus-o, uneori timp de luni de zile, pentru a scoate la iveală, a demonstra, a explica sau a demitiza povești din realitate. Sunt ciornele fără de care Cartea Superscrieri nu ar fi existat și care vor fi expuse alături de ea, cu ocazia lansării. Expoziția de ciorne este curatoriată de Alina Bucur (MNAC) și reprezintă o readaptare a proiectului Ciorne2.0 – Cum devin ideile realitate?, realizat în 2013 de FFFF.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.