Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Shukar Collective

Data
Access
15/20
Loc
Flying Circus Pub Cluj-Napoca

Vineri, 16 Decembrie 2011, începând cu ora 23:00, Flying Circus Pub te invită la un concert Shukar Collective. Afterparty DJ Vasile. After-afterparty DJ Poliglot.

Începând cu 2002, DJ Vasile pune bazele, alături de Dan Handrabur şi numeroşi alţi colaboratori, unui foarte exotic şi apreciat proiect, pe plan internaţional,SHUKAR COLLECTIVE, care devine rapid unul din cele mai spectaculoase produse muzicale ‘Made in Romania’.
Un experiment muzical de cult, asta a devenit Shukar Collective dintr-o nastruşnicie scornită de un grup de neliniştiţi producători muzicali. Acesta, adună pe lângă fondatorii DJ Vasile, Dan Handrabur şi trupa de ursari Shukar, mulţi alţi producători autohtoni valoroşi ca Matze (Cristian Stanciu), Vlaicu Golcea, Mitoș Micleușanu şi Marius Mateșan. Nici un remix jalnic la vreo manea, totul construit de la zero, acordat perfect cu muzica tăgănească autentică din graiul ursarilor de la Shukar; idée apreciată instantaneu peste graniţe, pe unde s-au perindat în numeroase concerte.

Între 2003 şi 2007 trupa editează două albume de studio, TavesBahtalo!/ Urban Gypsy şi Rromatek, ce apar pe plan internaţional la două label-uri de prestigiu: Worldmusic Network/ Riverboat Records (UK) şi Eastblok Music (DE).
În 2010, aşa cum se cade pentru un fenomen de referinţă, proiectului Shukar Collective i s-a dedicat şi un film documentar al cărui autor este Matei-Alexandru Mocanu iar interpreţii chiar autorii experimentului: DJ Vasile, Matze, Napoleon, Tamango, Vlaicu Golcea, Dan Handrabur, Clasic, Mitoș Micleușanu, documentar produs şi emis în eter de către HBO România.
‘The Shukar Collective Project’, filmul lui Mocanu, intra in istoria armoniilor si exploziilor care descriu coliziunea celor doua universuri culturale. Povestea unei ciocniri presupune sa lucrezi cu cioburi si schije. Asa ca filmul insusi a devenit un experiment muzical si vizual shukar.

O piesă Shukar Collective („Dalladida”) a devenit caz de studiu la Facultatea de Antropologie, la Universitatea din Hiroshima, Japonia iar postul TV, National Geografic Chanel, produce un mini-promo despre Shukar Collectiveca un proiect de referinţă Romanesc, pentru a fi difuzat în alte teritorii.

Un nou album Shukar Collective este în producţie şi programat fi lansat la începutul lui 2012; primul single ‘New Hop’a!’ de pe acest viitor material fiind lansat de curând şi poate fi ascultat la: http://soundcloud.com/shukarcollective/new-hopa
Componenţa actuală Shukar Collective constă în membrii fondatori DJ Vasile şi Dan Handrabur, alături de Rolf Onoicenco şi vocile romanes Sorinel Shukaru şi Marius.

Shukar Collective este un sound contemporan, este un proiect unic şi este mai mult decât un produs muzical sau o reuniune de artişti.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.