Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Severin von Eckardstein

Data
Loc
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

Duminică, 19 Martie 2017, începând cu ora 19:00, în Auditorium Maximum din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) va avea loc un concert susținut de pianistul Severin von Eckardstein.

Un apropiat al Concertgebouw din Amsterdam, von Eckardstein este adesea invitat al prestigioasei serii de concerte “Meesterpianisten”, cronicile recitalurilor sale relevând într-adevăr un maestru lipsit de ostentație, un mare virtuoz dedicat în totalitate muzicii și instrumentului său.

Severin von Eckardstein este unul dintre cei mai importanţi pianişti germani ai generaţiei sale, invitat să concerteze pe cele mai importante scene ale lumii – Berlin, München, Moscova, Londra, Paris, New York, Amsterdam, Hong Kong, Tokyo sau Seul. Talentul său a putut fi admirat în festivaluri precum Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh/UK, Festivalul Gilmore din Michigan/SUA, celebrul festival din La Roque d’Anthéron, Franţa, Festivalul de Muzică din Schleswig-Holstein sau Miami International Piano Festival, în a cărui deschidere a cântat în 2009. A colaborat cu dirijori celebri, precum Valery Gergiev, Philippe Herreweghe, Lothar Zagrosek sau Marek Janowski, şi cu cele mai bune orchestre din lume, precum Royal Concertgebouw Orchestra cu Paavo Järvi în 2007, sau Dallas Symphony Orchestra cu Jaap van Zweden în 2012. Multe dintre concertele interpretate de pianist au fost înregistrate şi difuzate de marile societăţi de radiodifuziune.

Născut la Düsseldorf în 1978, Severin von Eckardstein a câştigat premii la celebre competiţii internaţionale: “Ferruccio Busoni” (1998), “Leeds International Piano Competition” (2000) sau “José Iturbi” (2002), precum şi la faimoasele ARD-Competition (1999) sau “Grand Prix International Reine Elisabeth” (2003). A beneficiat de burse oferite de fundaţii şi societăţi precum Societatea Mozart sau reputata Fundaţie Naţională Germană pentru Merit. În 2002 a primit „Premiul European pentru Cultură”, iar în 2003 Premiul ”Echo Classic”. Von Eckardstein a fost format de Prof. Barbara Szczepanska, Prof. Karl-Heinz Kämmerling şi Prof. Klaus Hellwig, de la Universitatea de Arte din Berlin, dar şi de participarea la International Piano Academy Lake Como (Italia) sau de numeroasele cursuri de măiestrie cu profesori precum Alfred Brendel, Vitalij Margulis, Karl Ulrich Schnabel, Alicia de Larrocha, Leon Fleisher sau Menahem Pressler.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.