Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Sărută-mă

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Duminică, 18 Martie 2012, începând cu ora 19:00, Studioul Euphorion din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga găzduieşte piesa de teatru Sărută-mă de Vlad Zografi.

Scenariul şi regia : Victor Olăhuţ
One-man show cu Emanuel Petran

Durata spectacolului : 1 oră.

Emanuel Petran este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj, promoţia 1997, clasa conf.univ. Marius Bodochi, lector Dorin Andone. Între anii 2000-2001 – masterand la Departamentul de Teatru, Universitatea Babeş-Bolyai. A jucat pe scena Teatrului de Nord din Satu-Mare (1997-1999), iar din 1999 este actor al Teatrului Naţional din Cluj.

Roluri importante în teatru : Filostrat în Visul unei nopţi de vară de W. Shakespeare, direcţia de scenă: : Victor I. Frunză, Havlicek în Povestiri din pădurea vieneză de Ödön von Horvath, direcţia de scenă: Anca Bradu, Emelian Emelian în Mantaua după Gogol şi Bulgakov, direcţia de scenă: Mona Chirilă, Horaţio în Hamlet de W. Shakespeare, un spectacol de Vlad Mugur, Leonce în Leonce şi Lena de Georg Büchner, direcţia de scenă Radu Tempea, Paul Lafargue în Faţă în faţă de Francis Joffo, direcţia de scenă M. Chris Nedeea, Hamal 1 în Exact în acelaşi timp de Gellu Naum, direcţia de scenă: Mihai Măniuţiu, Domnul Purgon în Bolnavul închipuit de Molière, direcţia de scenă: Sanda Manu, One-man show Mi-am pus în gînd să fiu un ticălos după Aldo Nicoja şi W. Shakespeare, Tot ce se dă de Ioan Peter, direcţia de scenă: Cristian Nedea, Ducele Burgundiei în Regele Lear de W. Shakespeare, direcţia de scenă: Tompa Gabor, Pyrgopolinices în Soldatul fanfaron de Plaut, direcţia de scenă: Mona Chirilă, Milan în Rock’n’ Roll de Tom Stoppard, direcţia de scenă: Andrei Şerban şi Dana Dima, Clermont în Cenuşa de piatră de Daniel Danis, direcţia de scenă Cristian Nedea, coproducţie cu Teatrul Imposibil, Femeia grasă cu mătura-Anaïs în Femeia-ţintă şi cei zece amanţi / Bîlci de Matei Vişniec, direcţia de scenă: Mona Chirilă, Agamemnon în Hecuba de Euripide, regia : Cristian Nedea, Tovarăşul Boris în Livada de vişini. O continuare de Nic Ularu, Theseu în Visul unei nopţi de vară de W. Shakespeare, regia : Sorin Militaru, Stepan Ivanovici Korobkin în Revizorul de N.V. Gogol, direcţia de scenă : Mona Chirilă, Roro în Cispuri şi dale de Ioan Peter, regia Cristian Nedea.

Nominalizat la Gala Tînărului Actor, Costineşti, 1999 pentru rolul Bunicul din piesa Carol de Slavomir Mrozek;

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.