Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Probo

Data
Access
gratuit
Loc
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

Catedra de Psihologie Clinică şi Psihoterapie a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj te invită miercuri, 5 Ianuarie 2011, începând cu ora 12:00, la prezentarea robotului inteligent Probo.

Dezvoltat de o echipă de cercetători belgieni de la Universitatea Vrije din Bruxelles, robotul se află la Cluj pentru a fi testat clinic în cadrul Platformei de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală (Platforma Matrix) a Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie în colaborare cu Centrul de Autism Transilvania. Clujenii au astfel oportunitatea de a beneficia de cele mai avansate cercetări şi dezvoltări terapeutice în domeniu.

Testarea este rezultatul colaborărilor internaţionale realizate de către psihologii clujeni în cadrul proiectelor de dezvoltare şi implementare a terapiilor asistate de roboţi inteligenţi (Roboterapie). După Probo, în luna februarie, va sosi la Cluj şi Nao, un alt robot inteligent, creat de cercetătorii francezi. De asemenea, psihologii clujeni participă, alături de cercetători din Anglia, Italia şi Spania, la crearea unui robot destinat tratamentului pacienţilor cu tulburări depresive majore. Procesul de construcţie a robotului (care nu a fost încă botezat) se va derula într-un consorţiu internaţional, printr-un grant finanţat de Comisia Europeană; prima întâlnire a echipei internaţionale va avea loc în această lună, în Anglia.

Conferinţa de presă, la care vor participa Probo, cercetătorii belgieni Bram Vanderborght şi Jelle Saldien, de la Universitatea Vrije, Daniel David (directorul Platformei Matrix) şi Alina Rusu (directorul Laboratorului Data de pe Platforma Matrix), din partea catedrei clujene, şi colaboratori de la Centrul de Autism Transilvania, va fi găzduită de către Clădirea Avalon, din cadrul Institutului de Psihoterapie din Cluj (strada Republicii, numărul 37).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.