Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Povești terapeutice după pierderea unei persoane dragi

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Marți, 16 Aprilie 2013, între orele 17:00 și 19:00, Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj-Napoca te invită la Povești terapeutice după pierderea unei persoane dragi, o întâlnire la care sunt invitaţi să participe toţi cei care suferă din cauza unui deces în familie.

Întâlnirea abordează un subiect tabu, dar foarte necesar: problemele cu care se confruntă familiile lovite de dispariția prematură a unui copil/ frate sau părinte / soț și cum poate comunitatea (fiecare dintre noi) să le fie alături. La eveniemnt sunt așteptați atât oameni direct afectați de un deces în familie, cât și specialiști și prieteni care pot oferi sprijin emoțional.

Pentru aceste familii Paștele este o perioadă dificilă, pentru că fiecare obicei, urare sau activitate specifică amintește în mod dureros de un om iubit care nu mai este. Singurătatea în suferință este de două ori mai grea și rolul întâlnii este să asigure un cadru de comunicare blândă și răbdătoare cu oameni care au trecut printr-o suferință asemănătoare. Comunicarea alungă gândurile negre și aduce speranța de mai bine.

Numărul de locuri este limitat. Detalii și înscrieri la contact@existaviatadupadoliu.ro sau +4 0742 301 040.

Întâlnirea va cuprinde informații utile despre:

  • servicii gratuite de consiliere psihologică în perioada de doliu. Iulia Savos (psihoterapeut) va răspunde clar și cu inima deschisă întrebărilor despre programul de ședințe decontate de psihoterapie și se pot face și primele programări, vor fi pliante și alte material informative pentru acasă. În acest moment, în județul Cluj sunt peste 2.000 de familii în care Sărbătorile de Paște vor fi umbrite de doliu după pierderea prematură a unui om drag și au nevoie de sprijin pentru a evita destrămarea, conflictele sau auto-vătămarea.
  • terapia prin lectură. Simona Pintea (voluntar al asociației) va citi, cu răbdare și dragoste, poveşti terapeutice menite să dea curaj pentru zilele grele de Sărbători. Pentru că “timpul este un croitor specializat în modificări”. (a doua parte a întâlnirii este dedicată exclusive persoanelor îndoliate).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Există Viaţă După Doliu – filiala Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.