Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

BattleLab Robotica

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013, începând cu ora 10:30, în amfiteatrul P03 din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (strada Bariţiu, numărul 26) va avea loc a treia ediţie a competiţiei BattleLab Robotica.

Competiţie este adresată studenţilor, la eveniment susţinătorii echipelor sunt bineveniţi, în limita locurilor disponibile.

Tema competiţiei o reprezintă implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip unu la unu.

În cadrul acestei ediţii de BattleLab Robotica sunt înscrise peste 30 de echipe care speră ca robotul construit să le aducă victoria. Echipele au muncit câteva luni la realizarea robotului, investind sume consistente de ordinul a sute sau chiar mii de euro. Pentru a fi capabili să construiască roboţii, studenţii s-au folosit de cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare, fiind un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management.

Echipele pot avea până la patru studenţi, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii vor trebui să respecte prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20×20 centimetri, fără limită de înălţime). Echipele cu performanţe deosebite vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Europene de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca în parteneriat cu BEST Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.