Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Pax corporis

Data
Loc
Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga (BCU)

Marţi, 23 Noiembrie 2010, începând cu ora 13:00, la Departamentul Colecţii Speciale (Sala Gheorghe Sion) din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare Lucian Blaga va avea loc vernisajul expoziţiei Pax corporis. Carte medicală (sec. XVI–XVIII).

Tema expoziţiei o constituie lucrările de medicină, aparţinând atât medicilor antici, cât şi a celor din epoca medievală şi din perioada renascentistă, editate pe parcursul secolelor XVI-XVIII. Sunt expuse atât lucrări de medicină, cât şi de botanică, ca parte integrantă medicinei, precum şi opere care prezintă instrumentele chirurgicale ale epocii şi modul lor de utilizare.

Expoziţia însumează 58 de lucrări şi este structurată, din punct de vedere cronologic, în trei secţiuni: prima parte este formată din lucrările tipărite în secolul al XVI-lea, cea de-a doua secţiune în care sunt expuse opere din secolul al XVII-lea şi se încheie cu lucrările editate în secolul al XVIII-lea.

Lucrările expuse fac parte din colecţia de carte veche a Bibliotecii Centrale Universitare Lucian Blaga, respectiv din fondurile de Patrimoniu şi Carte Veche Maghiară, precum şi din fondul de Carte Rară.

Operele selectate reflectă evoluţia medicinii începând din Antichitate şi până la începutul timpurilor moderne.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 23 Noiembrie 2010 și 22 Decembrie 2010.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.