Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Omul cu chitara

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Duminică, 19 Ianuarie 2014, începând cu ora 18:00 și 20:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca te invită în regim de studio la spectacolul de teatru intitulat Omul cu chitara de Jon Fosse susținut de Teatrul Municipal Turda.

Traducerea: Daria Ioan. Regia artistică: Mihai Măniuţiu. Scenografia: Adrian Damian. Muzica: Şerban Ursachi. Coregrafia: Vava Ştefănescu. Light-design: Lucian Moga.

În distribuție: Marius Bodochi, Răzvan Corneci și Flavia Giurgiu.

Personajul din Omul cu chitara de Jon Fosse este unul eminamente tonic. De ce, veți întreba, când el e pe cale de a renunța la tot și la toate? Ei bine, deoarece el își joacă renunțarea și abandonul ca pe cel mai însemnat rol al său. În neîmplinirea lui, Omul cu chitara este, în mod paradoxal, împlinit. Spectacolul simplu și deloc patetic al abandonului său, după o viață de eșecuri, este un fel de stranie capodoperă a perfectei reușite în eșec. Cu grație, cu umor, cu fervoare religioasă, el își vorbește sieși, având puterea de a nu mai minți și de a nu se minți. Cu aerul său deopotrivă halucinat și bufon, Marius Bodochi era cumva predestinat acestui rol. L-am reîntâlnit pe scenă după destul de mulți ani și m-am bucurat. Echipa bine sudată a Teatrului Municipal Turda și colaboratorii mei constanți, coregrafa Vava Ștefănescu, scenograful Adrian Damian și compozitorul Șerban Ursachi au făcut ca lucrul la această piesă să fie o reală plăcere. Sper ca și publicul, la rândul său, să se bucure de ora petrecută împreună cu Omul cu chitara. (Mihai Maniuţiu)

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.