Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Noaptea Porților Deschise

Data
Access
gratuit
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Joi, 17 Decembrie 2015, începând cu ora 18:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga te invită la Noaptea Porților Deschise.

Programul va conţine un concert susţinut de Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman, prin care va fi lansat albumul CÂNTECE DE IARNĂ, prezentat de poetul Ion Mureşan, şi un concert al grupului IZA din Maramureş.

Actorul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Dragoş Pop vă invită, în închiderea evenimentului, la un nou spectacol de stand-up comedy, ÎŢI PROMIT CĂ…

„Conform H.G. 24/17/2015 se iniţiază şi realizează tronsonul «Îţi promit că» cu valoare distracţională mărită pe ambele sensuri sub forma garantată de stand-up comedy, show încadrat funcţional la capitolul 1) – corecţie socială, aliniatul 2) – valoarea pieţei, în cuantum de 60 min. Singurele derogări admise sunt cele echilibrat bahice, conform legilor în vigoare.“ (Dragoş Pop)

Un eveniment creat special pentru această NOAPTE va fi proiecţia în premieră a filmului CABINA DE FILM, un proiect cu şi despre spectatorii noştri. Interviurile care stau la baza filmului au fost realizate în cadrul ZILEI PORŢILOR DESCHISE de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, la ediţia din 27 martie 2015. Cei care au vizitat teatrul în acea zi au fost invitaţi să intre în cabina noastră şi să răspundă unor întrebări, în faţa camerei de filmat. 63 de participanţi au dorit să răspundă întrebărilor noastre. Scopul principal al experimentului nostru a fost de a ne apropia de spectatori, prin invitaţia de a împărtăşi cu noi gândurile, sentimentele şi emoţiile lor, dar şi de a avea o mărturie a acestei întâlniri, pe care acum o împărtăşim cu dumneavoastră. Filmare şi montaj: Ioan Bentea, intervievator: Cristina Beligăr; consultant: S.R.; muzica: József Iszlai. Un film de Andreea Iacob.

Şi de această dată, spectatorii vor avea ocazia să discute cu actorii teatrului, în cadrul unei Sesiuni de întrebări şi răspunsuri. În cadrul acestei ediţii, actorii care vor răspunde întrebărilor celor din sală sunt Irina Wintze, Angelica Nicoară, Radu Lărgeanu şi Matei Rotaru.

NOAPTEA va găzdui, de asemenea, o serie de ateliere la care vizitatorii pot participa. Atelierul de VALS şi SWING, susţinut de Dina Pop, îi va invita pe spectatori să danseze pe scena mare a teatrului nostru. Dina Pop este profesor coregraf la Napoca Dance Westies, fiind şi unul dintre cofondatorii Asociaţiei Sportive Napoca Dance.

Atelierul MIM versus CLOVN va avea loc pe data de 17 decembrie 2015, între orele 16:00 – 19:00, iar accesul se face pe bază de înscriere, în limita a 20 de locuri disponibile. Cei interesaţi (recomandare de vârstă 16+) se pot înscrie pe adresa atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 15 decembrie 2015, inclusiv. Rezultatele acestui atelier vor fi, apoi, prezentate publicului pe scena mare, în cadrul evenimentului nostru. Atelierul este condus de Silvius Iorgaacompaniament muzical live: Mihnea Blidariu. „Am ales această formulă de mim vs. clovnatelierul nostru fiindcă speciile teatrale ale mimului şi clovnului sunt foarte apropiate şi asemănătoare din punctul de vedere al construcţiei, ele fiind odraslele Commediei dell’Arte, mai cu seamă ale lui Arlecchino şi pentru că se află în aceeaşi zonă de umor şi de exprimare a acestuia. Participanţii vor putea experimenta, astfel, două modalităţi de expresie, în cadrul atelierului, urmând ca ulterior să prezinte cele mai reuşite momente pe scena mare a teatrului, în faţa spectatorilor.“ (Silvius Iorga) 

ANIMART – TEATRUL OBIECTELOR, TEATRUL DE HÂRTIE – atelier condus de Filip Odangiu, atelier care îşi propune să trezească în participanţi curiozitatea şi atenţia pentru obiectele care-i înconjoară, pentru materiale aparent neînsemnate care au un potential expresiv nelimitat.

Lucrând concret, vom afla că „teatrul obiectelor“, al materialelor fizice, serveşte, de fapt, drept trambulină pentru un teatru mult mai spectaculos, cel din mintea spectatorului. Teatrul obiectelor este, de fapt, teatrul imaginaţiei eliberate.

CONSTELAȚII DE HÂRTIE – atelier de desen cu Paul Mureşan, un tânăr artist premiat pentru filmele sale de animaţie, care propune un atelier de desen în pastel. Atelierul va consta în predarea şi învăţarea acestei tehnici, prin desene pe tema „ceruri înstelate“. Vârsta minimă de participare este de 16 ani. „Se zice ca suntem făcuţi din praf de stele. La acest atelier vom încerca să facem stelele din praf.“ (Paul Mureşan)

Evenimentul va include, de asemenea, un concurs Theatre Trivia şi va găzdui un Târg de Crăciun cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi, prin Asociaţia Derzelas, Decoraţiuni de Crăciun şi bijuterii hand-made, prin Oranjerie, şi caricaturi la cerere realizate de „Caricaturi la Cornet“. Ca în fiecare an, Cafeneaua Doamna T, Librăria Bookstory şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca vor fi prezente pe toată durata evenimentului.

Pentru siguranţa spectatorilor şi a evenimentului, accesul se face numai în limita locurilor disponibile. Teatrul Naţional Cluj-Napoca îşi rezervă, astfel, dreptul, de a nu permite intrarea în sală a spectatorilor după ce numărul maxim de locuri disponibile a fost ocupat.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.