Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Nigel Kennedy

Data
Access
70-300
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Sâmbătă, 31 Martie 2012, începând cu ora 20:00, la Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Diesel Club şi Diesel Events prezintă un concert al celebrului violonist Nigel Kennedy.


În ultimii 25 de ani, Nigek Kennedy a fost recunoscut ca unul dintre cei mai virtuoşi violonişti din lume şi este, fără dubiu, unul dintre cei mai importanţi violonişti pe care Anglia i-a produs vreodată. Talentul, tehnica şi, nu în ultimul rând, atitudinea sa i-au asigurat un succes extraordinar si l-au ajutat să devina cel mai bine văndut violonist clasic al tuturor timpurilor.

Dincolo de imaginea sa alternativa, adeseori controversata in lumea tradiţionalistă a muzicii clasice, se ascunde o educatie muzicala profunda, inceputa la scoala renumitului violonist Yehudi Menuhin (care, se spune, a finantat el insusi educatia tânărului Kennedy) si continuata la exclusivista scoala Juilliard in New York. A urmat o cariera stralucita, plina de turnee internationale alaturi de cele mai renumite orchestre ale lumii, incununanta de multe premii, atat pentru cariera sa in fusion/jazz cat si pentru interpretarea clasica.

Discografia sa este impresionanta,recunoscuta prin premii ca “Record of the Year”, “Best Classical Album of the Year”, “Echo Award”, “Austrian Classical Award”, “Amadeus Prize, etc. iar inregistrarea sa cu “Anotimpurile” lui Vivaldi apare in cartea recordurilor ca cea mai vanduta lucrare clasica a tuturor timpurilor. Alte interpretari includ concerte de Bach, Beethoven, Berg, Brahms, Bruch, Mendelssohn, Sibelius, Tchaikovsky sau Walton, pe langa muzica de camera si recitale.Pasiunea sa pentru Jazz a rezultat in albumul „Blue Note Sessions” si reuneste o trupa de interpeti celebri, printre altii si Ron Carter sau Jack DeJohnette.

Formula ‘The Nigel Kennedy Quintet’, cu care va concerta la Cluj, reprezinta calatoria indrazneata a muzicianului in afara repertoriului classic si este un grup in care, alaturi de Kennedy, participa alti renumiti muzicieni de jazz. Piesele interpretate sunt originale sau contin teme inspirate din muzica pop/rock conteporana, cum ar fi Jimi Hendrix sau The Doors. Concertele abundă în improvizaţie si momente inedite datorate creativitatii imprevizibile ale artistului care poate trece, in cateva măsuri, de la cel mai sensibil solo in spiritul lui Bach la cele mai elaborate armonii in still fusion, jazz sau rock. Pentru acest proiect, Nigel Kennedy şi-a recrutat colegii de trupa din tara sa adoptiva, Polonia, unde isi petrece jumătate din timp, alături de soţia sa poloneză, şi unde poate fi vazut adeseori participând in jam-sessions în cluburile de jazz din Kracovia.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.