Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN)

Data
Loc
Cluj-Napoca

Duminică, 19 Aprilie 2015, începând cu ora 9:00, în Cluj-Napoca va avea loc Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN).

Runners Club dedică cea de a V-a ediţie a Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) cauzei copiilor diagnosticaţi cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă şi aflați în grija Asociației pentru Empatie și Solidaritate ”Claudia Safta”. Campania, prin intermediul căreia organizatorii vor să obţină sprijinul comunităţii pentru aceşti pacienţi, a fost lansată, în 7 Martie 2015, la „Crosul Divelor”, un eveniment ce a reunit 400 de alergătoare.

În paralel, Runners Cub face primele demersuri pentru integrarea MIACN în rețeaua internațională de concursuri sportive AIMS (Asociația Maratoanelor Internaționale și a Curselor Lungi), odată cu aprobarea traseului de către Primăria Cluj-Napoca.

”Intenția Runners Club este de a crește anual nivelul competiției și ne dorim ca în viitorul apropiat să omologăm traseul și să ne putem înscrie în circuitul internațional de evenimente de alergare al AIMS.

Aceasta recunoaștere ar înscrie Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca în lista evenimentelor de alergare recomandate de AIMS, alături de cele mai mari competiții de profil din lume. În plus, Runners Club ar beneficia de know-how-ul pus la dispozitie de AIMS și de numeroase mijloace de promovare internațională. Aceasta omologare se poate obține doar cu sprijinul autorităților locale, care ne pot garanta rezervarea traseului pentru competiție, an de an.” Horațiu Morar, Directorul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca, președinte Runners Club.

Traseul probelor tehnice masoara 10,55 kilometri si va fi parcurs o data de fiecare membru al stafetei, de două ori de catre semimaratonisti si de patru ori de alergatorii de la maraton. Limita de timp este de cinci ore și 30 de minute pentru maraton, trei ore pentru semimaraton și patru ore și 30 minute pentru ștafetă.

Circuit probe tehnice

START: Cluj Arena- Splaiul Independentei- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada Emil Isac- strada Gheorghe Sincai- strada Napoc – Bulevardul Eroilor – ÎNTOARCERE- Bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gheorghe Șincai – strada Emil Isac- strada Cardinal I. Hossu- strada George Coșbuc – Splaiul Independenței – strada George Barițiu – ÎNTOARCERE – strada George Barițiu – Splaiul Independenței – Pod Napoca- strada 1 Decembrie 1918- ÎNTOARCERE- strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Traseul Crosul BT măsoară șase kilometri și va fi parcurs o singură dată de toți participanții.

Circuit Crosul BT

START: Cluj Arena – Splaiul Independentei- strada George Coșbuc – strada Cardinal I. Hossu – strada George Barițiu- ÎNTOARCERE – strada George Barițiu – Splaiul Independentei – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – ÎNTOARCERE – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Cauza socială Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca

Împreună cu Fundația Comunitară Cluj, Runners Club a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru cauza copiilor și tinerilor afectați de insuficiența renală cronică și dependenți de dializă, pe care asociația a promovat-o și în cadrul evenimentului de alergare ”Crosul Divelor” de pe 7 Martie 2015. Primii zece alergători care se implică în campanie și mobilizează 500 de lei primesc o participare gratuită la Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca. Cei care doresc să doneze pot găsi detalii pe site-ul competiției.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.