Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Magna Charta

Data
Loc
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

În perioada de 23-25 Ianuarie 2011, Colegiul de Conducere al Magna Charta Observatory se va reuni în şedinţă semestrială la Rectoratul Universităţi Babeş-Bolyai, la invitaţia acesteia.

Magna Charta este mişcarea a peste 700 de universităţi din Europa, SUA, Asia, Occidentul Apropiat, Africa, America de Sud, care a aderat la principiile autonomiei universitare şi ele a libertăţii academice, la celelalte principii ale organizării şi funcţionării autonomiei universitare stabilite prin celebra declaraţie Magna Charta Universitatum (1988). Declaraţia adoptată la Bologna a prefigurat unificarea europeană. Magna Charta Observatory este instituţia care administrează aplicarea declaraţiei pe glob. Instituţia este condusă de reprezentanţi ai universităţilor şi organizaţiilor studenţeşti europene.
Andrei Marga este membru al Colegiului de conducere din anul 2004. Preşedintele instituţiei este acum fostul rector al Universităţii Bogazici (Istanbul), Ustun Ergüder.

Este pentru prima oară când Magna Charta Observatory se reuneşte în România. Universitatea Babeş-Bolyai preia, conform regulilor, cheltuielile organizării.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.