Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Livada de vişini. O continuare

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Marţi, 22 Martie 2011, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga te invită la spectacolul Livada de vişini. O continuare de Nic Ularu.

Traducerea Eugen Wohl
Regia şi scenografia: Nic Ularu
Lighting design: Jenel Moldovan, James Hunter (SUA)
Sound design: Walter Clissen (SUA)
Asistent regie: Andreea Iacob

Distribuţia: Ovidiu Crişan, Petre Băcioiu, Dan Chiorean, Dragoş Pop, Cristian Grosu, Cristian Rigman, Elena Ivanca, Lucia Wanda Toma, Emanuel Petran

Durata spectacolului: 2 h 40 min., cu pauză

“La fel ca în binecunoscuta piesă a lui Cehov, şi în noua piesă a lui Nic Ularu (…) metafora centrală este cea a livezii de vişini. Pînă la un anumit punct, piesa este o continuare previzibilă a acţiunii capodoperei cehoviene, survenită după cumpărarea livezii de către arivistul Lopahin şi la cîţiva ani după plecarea la Paris a fostei proprietare, aristocrata Liubov Ranevskaia (…) În noul climat politic şi social propus de dramatizarea lui Nic Ularu, analiza relaţiei dintre personaje şi prezentul dramatic al instaurării comunismului oferă numai două răspunsuri posibile ale personajelor vis-à-vis de cataclismul istoric cu care se confruntă: refuzul sau imposibilitatea de a acţiona şi acţiunea brutală, revoluţionară şi radicală. Din acest unghi post-istoric, Ularu îşi propune să evalueze relaţia dintre personaj, istorie, şi spectator, folosind scena că un fel de cîmp magnetizant, transparent şi încărcat de metafore, prin care reprezentarea istorei se juxtapune cu experienţa personală.”
Ileana Alexandra Orlich

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.