Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Jubileul

Data
Loc
Opera Națională Română Cluj-Napoca

Luni, 8 Aprilie 2013, și marți, 9 Aprilie 2013, începând cu ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru Jubileul, de Jean-Marie Chevret şi Michèle Ressi.

Regia: Radu BELIGAN. În rolul principal: Maia MORGENSTERN.

Aflată la vârsta maturităţii artistice, Maia Morgenstern este cu siguranţă alegerea perfectă pentru a interpreta rolul Divei Amelie, o actriţă ce îşi trăieşte drama trecerii în uitare după 50 de ani de scenă. Încercările disperate ale acesteia pentru a reveni în atenţia opiniei publice prin intermediul unei celebre emisiuni de televiziune, reprezintă mobilul construcţiei dramaturgice, ce aduce în faţa spectatorilor un recital de anduranţă al celei ce a fost numită de Doina Uricariu actriţa-orchestră. Cea care, într-o continuă metamorfoză şi ascensiune, adaugă an de an panopliei sale de roluri noi şi eterne ipostaze ale condiţiei umane trăite de o femeie. Puternică şi plină de suflet, obsedată de teatru şi înfometată de viaţă, inteligentă, patetică şi vulnerabilă, actriţa e un vulcan ce erupe şi cerul liniştit de deasupra lavei care curge. Acest amestec de stări opuse, contradictorii, aliajul şi nuanţele infinite configurează personalitatea ei unică în teatru şi în film.

Jean-Marie CHEVRET s-a născut în Touraine acum 51 ani în urmă. Urmează cursurile Conservatorului din Tours, apoi cursuri de teatru şi scrie comedie pe un ton picant. Scrie şi regizează propriile comedii. Dintre spectacolele sale de succes amintim, Amazoanelor, după trei ani, Dominique Lacoste, Închisoare sub lună. În 2000 primeşte din partea ONU un premiu. A fost nominalizat la premiile Molière. Pisea sa Jubilieul, s-a bucurat de un mare succes la Paris.

Michèle Ressi s-a născut la Paris în 1942, din tată român şi mamă franceză. Face studii în domeniul economic, îşi dă doctoratul şi publică numeroase articole ştiinţifice în diferite reviste. Se dedică scrisului, care devine o adevărată pasiune, după ce urmează un curs de teatru. La început scrie eseu, apoi romane, teatru, şi scenarii de film pentru televiziune

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.