Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

JobShop

Data
Loc
Casa de Cultură a Studenților (Cluj-Napoca)

În perioada 15-19 Martie 2015, la Casa de Cultură a Studenților va avea loc cea de-a XXI-a ediție JobShop, cel mai important eveniment de carieră adresat studenților facultaților cu profil tehnic.

Scopul principal al evenimentului este de a oferi studenților și absolvenților cunoștințele și informația necesare startului în carieră, iar companiilor oportunitatea de a angaja tineri bine pregătiți.

JobShop debutează duminică, 15 Martie 2015, prin activitatea “Girls and Technology”, o conferință care se adresează atât elevelor din liceu și studentelor care și-ar dori sau urmează să își construiască o carieră în domeniul tehnic, cât și celorlalte persoane interesate de acest subiect. Ziua continuă cu un workshop de  CV-uri, menit să îi învețe pe studenți  cum să își pună în evidență cunoștințele  și  aptitudinile  în  fața  reprezentanților  companiilor  pe  care  îi  vor  întâlni  în  zilele următoare. În continuarea acestui workshop va avea loc o simulare de interviu, activitate în cadrul careia se poate urmări un scurt scenariu în care apar candidatul si intervievatorul, lucru care poate ajuta studenții pentru a se pregăti pentru momentul în care se vor găsi în acea ipostază.

Zile de stand

Luni și marți companiile participante își vor deschide standurile către studenți între orele 10:00 – 17:00 și vor prezenta oferta legată de practică, internshipuri si joburi. JobShop reunește anul acesta 27 de companii din domenii tehnice diverse.

Prezentări de companii, vizite de companii si ateliere tehnice

Companiile vor organiza o serie de activități pentru a se face cât mai cunoscuți în randul studenților, anul acesta Star Transmission, Continental, Schlumberger, Yardi, Betfair si msg Systems susținând prezentări de companie, iar Office Depot, Steelcase, BitDefender, iSDC si HP pregătesc vizite la sediile lor. De asemenea, vor mai avea loc atât ateliere tehnice organizate de Accenture, Tenaris, Betfair, Bosch și Yardi, cât și un atelier de recrutare organizat de Emerson.

CoolJobs – Cariere de succes

„Cariere de succes” reprezintă o prezentare interactivă, o discuţie liberă, susţinută de către antreprenori în faţa studenţilor. Aceştia din urmă pot afla detalii privind munca de antreprenoriat, efortul şi timpul depus pentru a avea o reuşită sigură în domeniu, dar şi oportunitatea de a pune întrebări sau a primi sfaturi pe proiectele deja începute. Scopul acestei prezentări este de a le oferi studenţilor viziuni diferite despre dezvoltarea în carieră ca antreprenor.

Sesiuni de training

Miercuri și joi vor avea loc sesiuni de training pe teme precum creativitate, leadership, public speaking și autodezvoltare / automotivare.

Grupul Local BEST ClujNapoca, creat în 1995, este o organizație nonguvernamentală și  nonprofit,  formată  din  voluntari  din  cadrul  Universităţii  Tehnice.  La  nivel  internațional,  BEST  (Board of European Students of Technology) există în 33 de țări și 96 de universități, având peste 3.300 de membri activi în toată Europa.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.