Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Ioana Cristina TEODORESCU – Despre sex, dragoste și alte vicii

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Joi, 22 Mai 2014, începând cu ora 19:00, Cărturești Cluj-Napoca te invită la lansarea cărții intitulată Despre sex, dragoste și alte vicii de Ioana Cristina TEODORESCU.

Lansarea este urmată de o lectură publică și o sesiune de autografe. În aroma ceaiului, desigur!

Ioana are 25 de ani. Se mândrește cu fiecare dintre ei, cu viciile pe care le are și curajul de a vorbi despre ele. E absolventă de jurnalism și alte școli înalte în domeniul comunicării, dar crede că asta nu are nimic de-a face cu parcursul ei. Se consideră rezultatul oamenilor care au trecut prin viața ei, se declară recunoscătoare celor care au rămas și admite zâmbind că singurul lucru fără de care nu ar putea trăi e dragostea pe care le-o poartă.

I s-a spus de-a lungul timpului, pe rând, că scrie „naiv”, „prea direct” sau „ca un bărbat bucureștean”. Ioana s-a adaptat fiecărui nou personaj și a continuat să scrie „ca ea”. Confesiv și crud pe alocuri, stilul Ioanei plasează cititorul în poziția cea mai incomodă – cea de complice. Mai mult decât un martor al acțiunii, cititorul devine personaj activ, acel „cel mai bun prieten” care ascultă confesiunile unui om ce mai are încă multe lucruri de spus. Tocmai prin această apropiere, Ioana mai reușește ceva – să stârnească, din poziția proaspăt dobândită, să precipite, să ne facă să asimilăm informația din acea poziție delicată și să ne doară deznodământul ei.

Cartea de debut al autoarei a apărut în noiembrie 2012 la editura EUROGraph din Cluj-Napoca, cu titlul Aripi de sticlă. Noul volum, Despre sex, dragoste și alte vicii, publicat în 2014 de Karth (un imprint Herg Benet Publishers, București), abordează un stil ceva mai tranșant și este, de la primul până la ultimul cuvânt tipărit, o poveste completă, provocatoare și de actualitate, cu parfum autobiografic și caracter sinusoidal. Autoarea își descrie simplu noul volum: „E povestea despre contratimp a oricăruia dintre noi, în versuri.”

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.