Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

În căutarea fericirii

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Joi, 15 Noiembrie 2012, începând cu ora 18:00, Cărturești Cluj te invită la lansarea cărții În căutarea fericirii de Manuelei Babescu.

Alături de autoare, ca invitată specială, Maria Balabaş de la Radio România Cultural.

A trecut un an de la marea întoarcere. Cum mă simt acum, în oraşul natal, după aproape doi ani de trăit pe drumuri, şi în plus, ca să nu uit acest mic aspect care ne-a schimbat total direcţia, aşteptând un copil? Da, aspră întrebare retorică. Cam peste o lună, toată hoinăreala va părea un episod din viaţa altcuiva. Sau nu? Oricum ar fi sau ar fi fost, cred că nu ajungem de fapt niciodată să ne dăm seama de ce ni se întâmplă în timp real. Excepţionalul devine stare de normalitate şi acumularea de experienţă devine o corvoadă pentru puterea de sinteză a omului mediocru. (Manuela Babescu)

Textele acestei cărţi dezvăluie un mapamond al libertăţii care se manifestă la umbra globalizării, un suprarealism magic desprins din hazardul zborurilor intercontinentale, un stil de jurnalism personal la limita între sinceritate şi ficţiune. Manu s-a întors din turul lumii cu o carte şi un copil, dovadă – pentru ea şi pentru voi – că poveştile rămân întotdeauna deschise. (Maria
Balabaş)

După 12 ani dedicaţi studiului pianului la Colegiul Naţional Ion Vidu, Manuela Babescu decide să-şi schimbe profilul urmând cursurile Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Imediat după predarea licenţei Manu pleacă în India pentru un stagiu de şase luni la o firmă din oraşul Pune, experienţă care îi va marca puternic cursul vieţii şi îi va deschide apetitul pentru călătoria alternativă de tip backpacking şi couchsurfing, yoga, desen şi escaladă. Când nu a călătorit în Nepal, India şi Maroc, Manu a lucrat în diferite multinaţionale şi fundaţii internaţionale în departamentele de Comunicare, a colaborat cu diverse reviste naţionale de cultură şi a fost parte dintr-o serie de festivaluri.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.