Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

TEDxYouth

Data
Loc
Cinema Victoria Cluj-Napoca

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012, începând cu ora 11:00, la Cinema Victoria Cluj-Napoca va avea loc TEDxYouth.

TEDxYouth@Cluj este primul eveniment care aduce pe scenă, în cadrul unei conferințe organizate la nivel global, un grup de copii și tineri care au reușit să îi inspire pe cei care îi cunosc și care, prin modul lor specific, doresc să schimbe lumea în care trăiesc.

Evenimentul face parte din suita de evenimente TEDxCluj, organizate de ClujHub, și dorește să ofere celor tineri oportunitatea de a motiva și inspira audiența, iar spectatorii vor avea ocazia să asiste la un eveniment care continuă ideologia sloganului TED, ideas worth spreading.

În data de 17 Noiembrie 2012, TEDxYouth se organizează concomitent în peste 80 de locații din lumea întreagă, iar TEDxCluj se aliniează cu tendințele globale de a susține tinerii. În acest an, în Cluj-Napoca are loc prima ediție TEDxYouth care aduce în prim plan tineri olimpici, antreprenori și artiști care nu doar au vise mărețe, dar le și aplică pe baza convingerilor pe care aceștia le au.

Ceea ce dorim să realizăm prin intermediul acestui eveniment este să arătăm că tinerii pot pune lucrurile în perspectivă, pot vedea imaginea de ansamblu, și pot produce un real efect în modelarea societății, declară Cristian Dascălu, curator TEDxCluj. Am invitat pe scenă speakeri orientați spre partea creativă a lumii, precum și tineri care sunt pasionați de business și de natura mai pragmatică a lucrurilor.

Gazda evenimentului este Sama Shakhshir, o tânără românca de origine palestiniană, masterandă la Managementul Riscului în Afaceri Internaționale, în vârstă de 22 de ani. Sama a participat la diferite proiecte pe parcursul anilor de facultate, printre care simulări ale Parlamentului European, simulări ONU, workshop-uri și multe activități în cadrul Asociației Palestinienilor din Transilvania, unde este membră a board-ului de conducere.

Subiectele alese de tineri sunt complementare, iar deznodământul celor povestite este mereu unul pozitiv. Cel mai tânăr speaker este o fetiță pe nume Gloria în vârstă de șapte ani, care va vorbi despre cum să fii mai bun, în timp ce colegii ei mai mari acoperă subiecte precum simplitatea în viață, de ce e important să-ți pui amprenta asupra lumii, arta ca și mijloc de exprimare, sau modul în care unele activități îți dezvoltă capacitatea de a lua decizii într-un timp scurt.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.