Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

I Puritani

Data
Loc
Opera Națională Română Cluj-Napoca

Miercuri, 8 Martie 2017, începând cu ora 18:30, Opera Maghiară Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat I Puritani.

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă invita să petreceți Ziua Internațională a Femeii în compania uneia dintre cele mai apreciate opere ale tuturor timpurilor: ”I PURITANI”, de Vincenzo Bellini. Prezentat pentru ultima data în această stagiune, spectacolul se anunță memorabil, avându-l ca invitat special la pupitrul dirijoral pe celebrul dirijor italian Giuseppe Sabbatini. Regia artistică a spectacolului este semnată de regizorul András Kürthy, prezent la Cluj în aceste zile pentru repetiții.

Capodopera adusă în premieră națională pe scena teatrului liric clujean în luna decembrie 2016, este lucrarea ce a încununat creația compozitorului italian, o operă bogată în melodicitate și simboluri profunde, aducând publicului un spectacol plin de esență și emoție, rar întâlnit în universul liric autohton. Spectatorii sunt poftiți să pășească încă o dată alături de artiștii Operei Naționale Române din Cluj și de invitații săi speciali, în Anglia secolului XVII, într-o poveste ce împletește partituri belcantiste cu onoarea cavalerească, sentimentul datoriei și dragostea pură. Distribuția spectacolului din 8 Martie îi aduce pe scenă pe soliștii: Diana Țugui (Elvira), Ștefan von Korch – invitat (Lordul Arturo Talbo), Bogdan Nistor (Sir Riccardo Forth), Petru Burcă (Sir Giorgio), Iulia Merca (Enrichetta di Francia), Simonfi Sandor (Lordul Gualtiero Valton), Eusebiu Huțan (Sir Bruno Robertson), acompaniați de Orchestra, Corul și Ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Bagheta dirijorală îi aparține dirijorului Giuseppe Sabbatini, regia noii montări fiind semnată de regizorul de origine maghiară András Kürthy.

”Posibilitatea de a regiza opera lui Bellini la Cluj mă onorează. Totodată, faptul de a lucra cu artiști deosebiți, consacrați și entuziaști, care participă la pregătiri și repetiții în plină forță, servind vibrațiile și coloritul acestei muzici cu atenție și talent, îmi produce o bucurie deosebită […] Celor care ne onorează cu prezența și atenția lor le doresc un eveniment plin cu emoții și experiențe care să le încălzească inimile. Viva Bellini!”, afirmă cu tărie András Kürthy, semnatarul regiei artistice.

La rândul său, dirijorul Giuseppe Sabattini ne împărtășește entuziasmat: „Este pentru prima dată când pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se montează ”I puritani”! Mă bucur nespus că am acceptat această misiune […] Impresionantul univers emoțional pe care acțiunea operei, deși nu foarte amplă, îl generează, este redată cu mare măiestrie de către unul dintre cei mai mari melodiști ai tuturor timpurilor. Enjoy!”

Vă invităm, așadar, să vă bucurați de o capodoperă unică, încununată cu melodicitate și trăire deosebită, insuflate de o distribuție importantă și de invitați deosebiți!

Ziua festivă de 8 Martie, precum și prilejul revederii capodoperei belcantiste pentru ultima dată în această stagiune, cer sărbătorirea ocaziei într-o ținută ”la papion”. Spectacolul ”I puritani” readuce în atenția spectatorilor campania ”Ia-ți papionul și vino la Operă!”, o inițiativă inspirată de dorința de a reaminti publicului eleganța actului artistic și empatia cu care ne dorim ca acesta să fie perceput. Cei care nu au un astfel e accesoriu în garderobă sunt invitați să își achiziționeze papionul preferat de la standul Papionette, parteneri ai proiectului, aflat în foaierul Operei. De asemenea, ne sunt alături în realizarea acestui eveniment partenerii NTT DATA, Mercedes Benz și RMB Interauto, cărora le mulțumim pentru întreaga susținere.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.