Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Horia RIZEA – În zbor barba nu creşte

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Vineri, 5 Octombrie 2012, începând cu ora 18:00, Cărturești Cluj te invită la lansarea cărții Horia RIZEA – În zbor barba nu creşte.

În zbor barba nu creşte, prima carte din România scrisă de fratele unei fetiţe cu autism.

În zbor barba nu creşte este o carte emoţionantă care prezintă situaţii reale din viaţa copiilor cu autism şi ilustrează cu umor modul în care trebuie susţinută interacţiunea cu aceştia. Lansarea va fi însoţită de o expoziţie de fotografie-eseu despre autorul cărţii, Horia Rizea, realizată de către Andrei Pungovschi, expoziţie care va fi expusă la Iulius Mall. Evenimentul de lansare va avea loc în prezenţa organizatorilor şi pasaje din carte vor fi citite de fraţi de copii cu autism din Cluj-Napoca.

Scrisă sub forma unui jurnal, cartea este o excelentă ilustrare într-o notă veselă şi optimistă a unor întâmplări din viaţa lui Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Vârsta autorului conferă textului o prospeţime aparte şi transformă lectura într-o călătorie plăcută către o lume percepută îndeobşte în tuşe dramatice. Cartea este ilustrată cu desene pe tema Eu şi fratele meu, realizate de copiii din câteva grădiniţe din Bucureşti.

Evenimentele de lansare a jurnalului În zbor barba nu creşte fac parte din campania Ajută un copil cu autism să meargă la şcoală, iniţiată de Asociaţia Învingem Autismul şi Ştirile Kanal D, prin care sunt strânse fonduri din donaţii prin SMS la numărul 8842. Aceste fonduri vor ajuta la pregătirea specializată pentru şcoală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul, precum şi la formarea a o sută de cadre didactice din grădiniţe şi şcoli de masă în metode de predare pentru copiii cu autism.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Asociaţia Învingem Autismul, Editura Frontiera şi Asociaţia Autism Transilvania.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.