Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Everyday Drama

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

În perioada 7 Noiembrie 2011 – 5 Decembrie 2011, Cărturești Cluj te invită la Everyday Drama (a treia ediție), ateliere de dramaturgie.

A sosit acel moment din an în care ceainăria noastră se transformă în Atelier de dramaturgie – timp de cinci săptămâni veţi avea parte în fiecare seară de luni de proiecţii şi spectacole lectură care vă vor transmite pulsul noii generaţii de dramaturgi din Cluj.

„ …iată-ne ajunşi şi aici. După zece zile şi nopţi pe teren, la interviuri, la filmări, la discuii, în faţa calculatoarelor, la scris, la montaj, la re-scris, la re-montat şi aşa mai departe, avem toată onoarea şi toate emoţiile să vă arătăm ce am făcut în Tabăra de Dramaturgia Cotidianului, care anul acesta a avut loc în Braşov între 1 şi 10 August 2011.

Prin urmare, în noiembrie şi decembrie, vă aşteptăm pentru al treilea an consecutiv la librăria Cărtureşti, care găzduieşte evenimentul EVERYDAY DRAMA, realizat în colaborare cu revista MAN.IN.FEST, Facultatea de Teatru şi Televiziune (Universitatea Babeş-Bolyai Cluj) şi Centrul de Cercetare şi Creaţie “Vlad Mugur”.

În fiecare luni, de la ora 19:00, vă aşteptăm la Cărtureşti cu spectacole-lectură ale pieselor celei mai noi generaţii de dramaturgi din Cluj, interpretate de tineri actori clujeni, reportaje antropologice şi scurtmetraje de ficţiune. Spectacolele şi filmele vor fi punctul de plecare al unui dialog pe care îl avem de fiecare dată cu spectatorii, în care sîntem pregătiţi să ascultăm şi laudele, dar şi criticile dumneavoastră.

Vă dăm prima întâlnire luni, 7 Noiembrie 2011, când va fi lansat suplimentul revistei MAN.IN.FEST, dedicat Taberei de Dramaturgia Cotidianului 2011. În aceeaşi seară vor fi proiectate reportajele despre “Revolta” şi “Imaginarul religios” şi comedia “Tu eşti viaţa mea, Andreea”, realizată în cadrul proiectului OneDay Movie.

Program

 • 7 Noiembrie 2011, ora 19:00
  Lansarea suplimentului revistei MAN.IN.FEST, dedicat Taberei Dramaturgia Cotidianului 2011. Proiecţie de filme.
 • 14 Noiembrie 2011, ora 19:00
 • Proiecţie de filme

 • 21 Noiembrie, ora 19:00
  Proiecţie de filme. Spectacol lectură – Verde spre galben de Ana Nicolae.
 • 28 Noiembrie 2011, ora 19:00
  Spectacol lectură – Basm de Alexa Băcanu
 • 5 Decembrie 2011, ora 19:00
  Spectacol lectură – Începuturi de Ana Cucu-Popescu. Spectacol lectură – Et in Moscow ego! de Cristina Iancu.

Unind cadre didactice, doctoranzi, masteranzi şi studenţi de la Facultatea de Teatru şi Televiziune, aparţinînd specializărilor Teatrologie, Regie şi CinematografieFotografie-Media, programul şi-a propuns să investigheze, cu mijloacele cercetării de teren, modificările aduse asupra comunităţilor urbane şi sub-urbane prin amplele fenomene produse de dezindustrializare şi brutala schimbare de sistem economic şi social în postcomunism. Tema acestui demers este centrată pe percepţiile tinerilor între 14 şi 25 de ani, pe universul lor social, pe universul lor imaginar, pe felul în care aceştia îşi construiesc propria identitate şi îşi proiectează viitoarea inserţie în lumea româneasca, atît de dinamică, dar şi de tulbure.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.